• 0
 ≫ 

OFPS: Nije tačno da Kanal 9 nije dužan da plaća minimalnu naknadu za emitovanje

 ≫ 

OFPS ne komentariše u javnosti sudske presude i poštuje apsolutno sve sudske odluke. Potpisan je sporazum između Kanala 9 i OFPS kojim je regulisano izmirenje dosadašnjih dugovanja Kanala 9, kao i budućih obaveza, u skladu sa opštim aktima organizacije OFPS

  • 0
SRBIJA PREDSEDNISTVO SASTANAK

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) oglasila se dan nakon što se u javnosti pojavila informacija kako je Privredni apelacioni sud po tužbi Maje Pavlović direktorke Kanala 9 iz Novog Sada utvrdio da je minimalna naknada OFPS-u i SOKOJ-u previsoka i da televizija Kanal 9 iz Novog Sad nije dužna da plaća minimalnu naknadu za emitovanje organizacijama OFPS i Sokoj. Organizacija OFPS izjavljuje da su ovi navodi netačni i neistiniti:

- OFPS je protiv Kanala 9 vodila nekoliko sudskih postupaka u kojima je doneto više pravnosnažnih presuda u korist organizacije OFPS, a postoji samo jedna u kojoj je delimično usvojen tužbeni zahtev organizacije OFPS, čime je delimično preinačena prvostepena presuda Privrednog suda u Beogradu, navodi se u saopštenju i dodaje:

- Organizacija OFPS ne komentariše u javnosti sudske presude i poštuje apsolutno sve sudske odluke, a u slučaju da smatra da su pojedine sudske presude donete suprotno zakonu, uložiće odgovarajući pravni lek i tražiće adekvatnu pravnu zaštitu, u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima Republike Srbije.

Vlada Srbije, UDS,  OFPS

Foto: Shutterstock/ofps.org.rs/uds.rs

Naglašavamo da je jedino Ustavni sud Republike Srbije, a ne i Privredni apelacioni sud, isključivo nadležan za utvrđivanje usklađenosti opštih akata, te i tarife organizacije OFPS, sa zakonima i Ustavom. Ustavni sud je već dva puta, 2016. i 2017. godine, doneo odluke kojima je utvrdio da je tarifa za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija zakonita i ustavna, te da je i obračun minimalne naknade za emitovanje, u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Srbije.

Ovim putem ujedno obaveštavamo javnost da je u međuvremenu zaključen sporazum između Kanala 9 i organizacije OFPS kojim je regulisano izmirenje dosadašnjih dugovanja Kanala 9, kao i budućih obaveza, u skladu sa opštim aktima organizacije OFPS. Ovim sporazumom su se ugovorne strane saglasile da se svi raniji nesporazumi i svi sudski postupci okončaju i da se reše mirno međusobnim dogovorom u skladu sa važećim opštim aktima organizacije OFPS. Ovim putem organizacija OFPS pozdravlja odluku Kanala 9 da sve svoje odnose i saradnju sa organizacijom OFPS, kako za prošli, tako i za budući period, rešava međusobnim dogovorom i sporazumom, na miran i pozitivan način, a ne preko sudskih institucija.

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>