• 2

Sberbank ponovo najvredniji ruski brend u svetu

Sberbank je i dalje najvredniji ruski brend prema vodećoj svetskoj nezavisnoj agenciji za procenu i strategiju brenda „Brand Finance“

  • 2
Sberbank Foto: Telegraf.rs

Vrednost Sberbank brenda iznosi 13.233 milijardi američkih dolara, što je za 870 miliona više u odnosu na 2019. godinu. Sberbank od 2014. godine beleži stalni rast vrednosti brenda. Tokom protekle godine, brend je napredovao na listi za čak dve pozicije i tako zauzeo 139. mesto. Banka je takođe zadržala svoj elitni AAA+ rejting kao bankarski brend. Samo desetak brendova u okviru Global 500 ostvarilo je elitni rejting AAA+ ove godine.

  • Vrednost Sberbank brenda dostiže 13.233 milijardi američkih dolara, što je za 870 miliona više nego 2019. godine
  • Sberbank zadržava elitni AAA+ rejting kao bankarski brend
Sberbank Logo Foto: Sberbank

David Haigh, izvršni direktor Brand Finance:

- Sberbank je postao sinonim za poverenje na ruskom tržištu. To mnogo govori o uspehu banke na Brand Finance Global 500 listi ove godine. Sberbank se ponovo istakla kao stabilan brend na koji se oslanja više miliona stanovnika Rusije. Sberbank, je konstantnim razvojem svoje strategije, uspela da se razvije od tradicionalne finansijske insitucije prema insituciji koja ima uticaj i na druge aspekte života klijenata, naročito u digitalnom svetu. Ovakav razvoj otvorio je put Sberbanci ka tituli najpouzdanijeg brenda u Rusiji -

„Brand Finance“ uspeva da uspešno premosti  jaz između marketinga i finansija kvalitativnom procenom finansijske vrednosti brenda. Oslanjajući se na stručnost na polju strategije, brendiranja, istraživanja tržišta, vizuelnog identiteta, finansija, poreza i intelektualne svojine, Brand Finance pomaže vlasnicima brendova i investitorima da donesu ispravne odluke kako bi maksimalno povećali vrednost brenda i poslovanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. Burns

    30. januar 2020 | 15:45

    Način i usluge koje banka pruža u Rusiji su jednom rečju banka budućnosti.100 godina ispred tradicionalnog bankarstva kod nas.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>