• 0

Proširena lista: Više kompanija može da konkuriše za podsticaje

Za razvojne programe će moći da konkurišu kompanije i preduzetnici osnovani najkasnije do kraja 2017. godine, dok su za one nastale kasnije - rezervisani programi podrške za početnike

  • 0
Biznismen, IT, paušalac, preduzetnik, programer

Foto: Shutterstock

Privredni subjekti osnovani u periodu između 2018. i 2020. moći će da konkurišu za sredstva po programima podrške, koje sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Uredbe o programima podrške za 2020. godinu objavljene su u Službenom glasniku, a izmenama koje su na inicijativu PKS u njih uvrštene, proširena je lista kompanija koje mogu da konkurišu za podsticaje u programu podrške početnicima u poslovanju.

Za razvojne programe će moći da konkurišu kompanije i preduzetnici osnovani najkasnije do kraja 2017. godine.

- Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, prema Uredbi koja će važiti za ovu godinu, imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva registrovani u APR-u najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva - kaže Dijana Montiljo Mihajlović.

Kako navodi PKS, prošle godine MMSP osnovana 2017. godine nisu mogla da konkurišu ni za bespovratna sredstva iz programa podrške kroz razvojne projekte preko Fonda za razvoj. Kažu da je na ovaj način otklonjena administrativna prepreka za sva privredna društva bez obzira na godinu osnivanja.

Video: Privredna Komora Srbije o paušalcima u IT

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>