• 0

Tesla objavio godišnji profit, broj automobila koji su prodali je zapanjujuć

I pored gubitaka koje su imali u toku 2019, kompanija je uspela da profitira, pa su joj i deonice znatno skočile

  • 0
Automobil Tesla

Foto: Promo/Tesla

Kompanija „Tesla“, koja se bavi proizvodnjom automobila, otkrila je koliki profit je imala u poslednja tri meseca 2019. godine. Time se pokazalo da je nadmašila očekivanja, iako je pretrpela velike gubitke, piše CNN.

Naime, u poslednjem kvartalu prošle godine, „Tesla“ je zaradio 386 miliona dolara zahvaljujući pametnim analizama i ulaganjima.Uzimajući u obzir gubitke, kompanija je u protekloj godini u plusu za 35,8 miliona dolara.

- Godina 2019. je bila prekretnica za „Teslu“ - piše u saopštenju kompanije.

Kompanija je najavila svoj dalji razvoj, otvara novu fabriku u Šangaju pre planiranog roka i izbacuje novi model, terenac Model Y, čija proizvodnja je nedavno započeta i koji će se u prodaji naći u prvom kvartalu ove godine.

Najavljeno je da će njegova cena biti povoljnija u odnosu na cene njihovih dosadašnjih terenaca.

Osim toga, u planu je otvaranje fabrike u Berlinu 2021. To bi moglo da doprinese poboljšanju prodaje za 36 odsto, u odnosu na 2019, u kojoj su prodali čak 500.000 vozila.

Deonice „Tesle“, čija vrednost raste u poslednjih osam meseci, skočile su za 11,5 odsto po objavljivanju finansijskog izveštaja.

(Telegraf.rs/V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>