• 0

Čistka iz registra: Brišu se mnoge turističke agencije, čak i one koje trenutno jure licencu

Turističke agencije organizatori putovanja bile su dužne da pribave licencu

  • 0

Turističke agencije organizatori putovanja sa starim licencama biće izbrisane iz Registra turizma, najavila je Agencija za privredne registre.

Kako je objavljeno na sajtu APR, s obzirom na to da prethodno izdate licence prestaju da važe sutra, 31. januara, organizatori putovanja koji nisu pribavili novu licencu u skladu sa Zakonom o o turizmu razvrstanu u propisane kategorije biće obrisani iz Registra turizma, bez donošenja posebnog akta.

Turističke agencije organizatori putovanja bile su dužne da pribave licencu za organizovanje turistickog putovanja razvrstanu u odgovarajuću kategoriju do 31. januara, u skladu sa novim Pravilnikom, kako bi mogle da nastave da obavljaju delatnost turističke agencije kao agencije organizatori putovanja.

Navodi se da su one bile dužne da usklade svoje poslovanje sa odredbama Pravilnika o uslovima i načinu rangiranja licence organizatora putovanja u razlicite kategorije, načinu promene kategorije licence, sadržini zahteva za izdavanje i obnavljanje licence, kao i o uslovima i nacinu izdavanja svecane forme licence u roku od 30 dana od dana pocetka primene ovog pravilnika.

Prema stavu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, činjenica da su neke agencije u postupku pribavljanja nove licence je bez uticaja na odluku Registratora da ih briše iz Registra.

U saopštenju se navodi da prethodno izdata licenca prestaje da važi protekom propisanog roka i te agencije gube status organizatora putovanja, te ne mogu da obavljaju delatnost turisticke agencije organizatora putovanja sve dok ne pribave novu licencu, rangiranu u propisanu kategoriju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>