• 0
 ≫ 

Er Frans i Folksvagen obustavili rad do 10. februara

 ≫ 

Zdravlje i bezbednost zaposlenih i putnika nam je na prvom mestu - poručuju iz obe kompanije

  • 0
Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Najveći strani proizvođač automobila u Kini, nemački Folksvagen, saopštio je danas da njegove dve fabrike u mešovitom vlasništvu s kineskim partnerima, koje nisu radile tokom produženog praznovanja Lunarne nove godine, neće nastaviti rad pre 9. februara.

U saopštenju se navodi da zajedničko preduzeće Folksvagena sa kineskom FAV Grupom neće nastaviti proizvodnju pre 9. februara, a da će pogoni u Šangaju, gde nemački lider posluje sa kineskom kompanijom SAIC Motor, ponovo biti otvoreni 10. februara, prenosi Rojters.

Ovo saopštenje dolazi nakon produženih praznika Lunarne nove godine zbog izbijanja koronavirusa.

I avio-kompanija Er Frans je danas donela odluku da do 9. februara otkaže sve letove za Kinu.

- Zdravlje i bezbednost putnika i zaposlenih u avio-kompaniji, kako u Francuskoj, tako i širom sveta, Er Fransu predstavljaju najveći prioritet - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dodaje se da će od 31. januara samo vanredni letovi sa volonterskom posadom leteti do i od Šangaja i Pekinga, i to s ciljem da se Er Fransovi putnici i zaposleni koji se trenutno nalaze u Kini bezbedno vrate kućama.

Putnici koji su rezervisali letove za Kinu ili iz Kine do 29. februara 2020. moći će bez dodatnih troškova da promene rezervaciju ili zatraže refundaciju do 31. maja, poručili su iz Er Fransa.

Video: Brod sa 7.000 putnika zarobljen na moru, bračni par iz Kine ima koronavirus?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>