• 2
 ≫ 

Ne smiruje se frka oko reklama u Švedskoj: Blogerku treći put opominju za seksualnu diskriminaciju

 ≫ 

Njena kompanija Caia Cosmetics u svojim reklamama prikazuje žene na sporan način, smatra Ombudsman za oglašavanje

  • 2
Bianca Ingrosso Bjanka Ingroso je ponovo podigla prašinu u Švedskoj Foto: Instagram/biancaingrosso

Švedska influenserka Bjanka Ingroso (Bianca Ingrosso) našla se usred skandala, nakon što je njenu kozmetičku kompaniju Caia Cosmetics - švedski Ombudsman za oglašavanje 3 puta optužio za prikazivanje seksističkih sadržaja u reklamama.

Uprkos tome, poznata blogerka odbija da se povuče ili izvini, jer smatra da nema razloga za to i da niko nema pravo da osuđuje to kako neke žene žele da predstave sebe.

Primedba švedskog Ombudsmana odnosi se na 2 sporne fotografije i reklamu s društvenih mreža.

Naime, reklama pokazuje ženu koja liže lizalicu i gleda u kameru, a u drugoj sceni žena pije mleko iz flaše, ali ono joj curi niz grlo i vrat.

Takođe, sve vreme gleda u kameru, dok u pozadini ide pesma "Give me that", koju peva muški izvođač.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
@chloe.maurie in OBSESSED RED & GRAND CANYON 🔥 Have you tried out our red shades? 💋💄 #caiacosmetics #wearecaiaОбјава коју дели CAIA COSMETICS (@caiacosmetics) дана

Prema proceni Ombudsmana, ovakvo ponašanje žena u reklami nema nikakve veze sa samom šminkom koju reklamiraju, i one su "portretisane kao seksualni objekti" na način koji degradira sve žene. Reklama potencira seksualnu diskriminaciju - smatraju oni.

Ipak, Bjanka Ingroso se ne slaže sa tim i ne žali za snimljenom reklamom.

Kompanija se i zvanično oglasila, istaknuvši da "žene i muškarci imaju puno pravo da sebe predstave kako žele", kao i da je potpuno nelogično da Caia Cosmetics brani seksualnu diskriminaciju i zloupotrebu žena, kada je mahom čine pripadnice nežnijeg pola, bilo kao zaposlene ili kao mušterije.

Ispred Ombudsmana kažu da je svačija sloboda potpuno zaštićena ako osoba prikazuje sebe lično i iznosi svoje mišljenje, ali da mora da postoji regulativa kada je reč o reklamiranju.

Dodaju i da influenseri i blogeri, generalno, nemaju dovoljno znanja o tome šta je sopstveno mišljenje, iskazano kroz blog ili jutjub kanal, a šta je reklama.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Hear our Creative Director, talk about the inspiration for SENTEUR de CAIA! ✨Tune in on CAIA Cosmetics youtube channel to see the video, subtitles in English will be available soon! 🔥 #caiacosmetics #wearecaiaОбјава коју дели CAIA COSMETICS (@caiacosmetics) дана

Video: Influenserka postala poznata zbog guze sa celulitom

(Telegraf Biznis/Teller Report)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    31. januar 2020 | 11:22

    Могу једино да је оптуже што пије млеко...Где ми то Хоћемо??? У овакву Еу? Па то је гора стега од БУКАГИЈА,ништа не смеш,а наводно си пих,слободан...Пу,бре.

  • Bambino

    31. januar 2020 | 11:41

    Ocigledno je ombucman(muskarac) pripadnik "neznijeg" pola pa mu smeta..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>