• 1

Victoria's Secret u problemu: Nakon otkazivanja kultne revije, sada traži novog vlasnika

Lesli Veksner, prvi čovek kompanije L Brands, u čijem je vlasništvu ova popularna modna marka, namerava da ode sa čelne pozicije i vodi pregovore o prodaji brenda

  • 1

Kultni brend ženskog donjeg veša Victoria's Secret je u krizi zbog posustale prodaje, tako da je sada aktuelna promena vlasnika. Novi čelnik bi trebalo da pronađe formulu kako da "udahne život" opaloj prodaji.

Lesli Veksner, prvi čovek kompanije L Brands, u čijem je vlasništvu ova popularna modna marka, namerava da ode sa čelne pozicije i vodi pregovore o prodaji brenda, piše Volstrit Žurnal. Kako otkrivaju upućeni izvori koji su želeli da ostanu anonimni, Veksner pregovara sa investicionom kompanijom "Sikamor Partners", o delomičnoj ili potpunoj prodaji.

Akcije "L Brandsa" skočile su na berzi 12 odsto, nakon objave te vesti. Prema pisanju američkog lista, kompanija vredna gotovo šest milijardi dolara već duže vreme se suočava s padom prodaje Victoria's Secret-a, koji je pod pritiskom konkurencije internet trgovaca. Situacija je nepovoljna već godinu dana.

Podsetimo, Telegraf je jesenas pisao o sve težoj situaciji u kojoj se nalazi ovaj brend. Naime, čelnici su u novembru potvrdili da je tradicionalna modna revija otkazana, što je bio presedan. Od 2001. ovaj modni šou se održavao redovno, svake godine. Prva u nizu revija je imala 12 miliona gledalaca, dok je 2018. "Viktorijine anđele" pratilo samo 3,3 miliona.

Video: Adrijana Lima poslednji put prošetala pistom kao anđeo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deja

    3. april 2020 | 18:41

    Nek nanekenkocama skuste za pola plate onoj sti je milijajderka netreba ništa i edto izlaza

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>