• 4
 ≫ 

Pogledajte prvu deonicu crnogorskog auto-puta koji je deo povezivanja Beograda i Bara

 ≫ 

Video snimljen dronom, uskoro povezivanje tri mosta

  • 4
Prva deonica crnogorskog autoputa Printscreen: Bemax d.o.o. Montenegro (youtube video)

Gradnja prioritetne deonice Smokovac-Uvač-Mateševo crnogorskog auto-puta, počela je 11. maja 2015, a evo kako izgleda danas.

Ima ukupno 42 tunela, i 92 mosta i vijadukta. Most Moračica jedan je od najzahtevnijih objekata na trasi auto-puta Bar – Boljare. Ova deonica puta deo je velikog projekta povezivanja Beograda i Bara, pa će tako, zajedno sa auto-putem Beograd - Preljina, značajno skratiti vreme putovanja do crnogorskog primorja.

Izgradnja autoputa od Preljine do Požege, koja je počela u maju, jedna je od kraćih deonica na Koridoru 11, ali i najteža - njena izgradnja trajaće najduže tri godine. Nakon što deonica od Preljine do Požege bude izgrađena, nastaviće se gradnja novog kraka Koridora 11 od Požege do Boljara.

Kako piše Sandžak Live, "direktor PJ Auto-put Bar-Boljare Goran Vujović rekao je sredinom januara za TVCG da je na prvoj deonici auto-puta Bar-Boljare završeno 86 odsto radova, da su i tuneli u završnoj fazi, dok se radovi na spajanju tri mosta očekuju nakon što to dozvole vremenske prilike". Zbog auto-puta dugog 41 kilometar, putovanje od Podgorice do Kolašina biće tri puta brže.

Povodom ove teme nedavno se oglasio i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Osman Nurković, koji je rekao da je najveći deo fizičkih radova završen i da predstoje tri vrste posla – asfaltiranje, elektro i mašinske instalacije.

- To su vrlo obimni radovi koji se možda ovako neće videti, kao most Moračica, ali su značajni. Imamo ugovoreni rok do 30. septembra i ja se nadam da će, što se tiče fizičkog obima radova, to sigurno biti završeno.

- Jedina zebnja je da se tehnički pregled i upotrebna dozvola, možda, u tom trenutku ne mogu obezbediti - rekao je Nurković.

VIDEO: Auto-put Bar-Boljare, Crna Gora

(Telegraf Biznis/Sandžak Live)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a

    31. januar 2020 | 17:04

    Dzabe nam autoputevi ako onaj Milo zarati sa sopstvenim narodom. Ni 10 autoputeva nam nista nece znaciti. Tuga

  • Raska

    31. januar 2020 | 17:40

    Kakav crni sandzak laiv moze biti samo Raska laiv

  • JS

    4. februar 2020 | 13:45

    Ovo i ne lici na neki auto put. Normalno da ne moze dobiti dozvole. Ko zna kako je radjen, ko su projektanati, izvrsioci posla. Sumnjiva posla, pa nema ni dozvola.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>