• 1

Estrada prva na lupi poreznika: Za dva dana moraju da dostave ugovore

Isti rok važi i za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, dok svi drugi imaju malo više "lufta"...

  • 1
Dinari, novac, plata, pare, novčanik Foto: A. Nalbantjan

Poreska uprava objavila je Kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za februar, a prvi na listi koji su dužni da do srede, 5. februara, dostave ugovore o prihodima jesu - estradni menadžeri.

Oni koji isplaćuju prihode po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa, dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do 5. u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu, saopštili su poreznici.

Svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni su takođe, najkasnije do srede, da dostave izveštaj Poreskoj upravi u svom sedištu.

Do 10. u mesecu je rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec, kao i poslednji dan za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec od strane poreskog dužnika.

Do 18. februara je rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec. U Poreskoj upravi objašnjavaju da preduzetnik koji vodi poslovne knjige, mesečnu akontaciju poreza plaća u roku od 15 dana po isteku svakog meseca, a na osnovu podnete poreske prijave PPDG-1S.

Kada je reč o paušalcima, akontaciju poreza plaćaju u roku od 15 dana po isteku svakog meseca, a na osnovu rešenja Poreske uprave. Nadležni navode da je do istog dana dat rok za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Video: Ronaldo utajio 19 miliona poreza a na suđenje poneo dijamantski sat

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAJ

    3. februar 2020 | 20:14

    Koliko bi samo bila bogatija ova zemlja da nadje (hoce) nacin da oporezuje ove nase estradne tezgarose.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>