• 0

Procurio krizni plan Nisana: Zbog Bregzita možda nećemo moći da preživimo

Šta piše u tajnim dokumentima?

  • 0

Japanski proizvođač automobila Nisan izradio je plan za nepredviđene slučajeve koji podrazumeva da će kompanija da se fokusira na svoju fabriku u Velikoj Britaniji i smanji evropsku proizvodnju ako tvrdi Bregzit dovede do tarifa na uvoz automobila sa kontinenta, izvestio je FT, pozivajući se na dva izvora.

Plan, koji je napravljen pre nego što je Makoto Ukida imenovan za novog izvršnog direktora u decembru, takođe predviđa zatvaranje Nisanovih fabrika u Barseloni i Francuskoj.

Proizvođač automobila nije potvrdio ali ni negirao postojanje planova za krizne slučajeve, izjavio je portparol kompanije Nisan Evropa.

- Modelirali smo svako moguće razgraničenje Bregzita i ostaje činjenica je da čitav naš posao i u Velikoj Britaniji i u Evropi neće biti održiv u slučaju tarifa - rekao je.

Navodno, premijer Boris Džonson spreman je da prekine pregovore o budućem trgovinskom odnosu Velike Britanije sa Evropskom unijom ako ne dobije ono što želi, izjavio je zvaničnik u Velikoj Britaniji.

Briselski pregovarači bi trebalo da objave svoje viđenje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>