• 1
 ≫ 

Hteli da udovolje kupcima, pa otišli u minus: Ikea zatvara svoju gigantsku prodavnicu

 ≫ 

U saopštenju kompanije se navodi da je, osim velikih troškova, na loše poslovanje uticala i promena ponašanja kupaca, koji sada više vole da kupuju u šoping centrima ili onlajn

  • 1
Ikea Srbija Foto: Promo

Ikea je saopštila je da će ovog leta zatvoriti veliki prodajni centar u engleskom gradu Koventri, zbog slabe posećenosti i stalnih gubitaka od kada je otvoren 2007. godine.

Švedska kompanija navodi da će održati konsultacije sa 352 zaposlena i da će pokušati da im pronađe posao u drugim prodavnicama., ipak BBC prenosi ocenu Sindikata Usdou, koji kaže da je ova vest poražavajuća za zaposlene.

Ikea, koja u Velikoj Britaniji ima 22 prodavnice, ističe da ostaje posvećena širenju poslovanja u toj zemlji. U saopštenju se napominje da je prodajni centar u Koventriju, koji je koštao 35 miliona funti, sagrađen u centru grada kao jedan od najranijih primera testiranja novog formata, u želji da se izađe u susret potrebama kupaca.

"S obzirom na lokaciju i veličinu tada raspoloživog zemljišta, prodavnica je sagrađena na sedam spratova, što je značajno uticalo na operativne troškove i način kupovine", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je na loše poslovanje prodavnice uticala i promena ponašanja kupaca u toj oblasti koji više vole da kupuju u šoping centrima ili preko interneta, tako da je broj posetilaca bio manji od očekivanog i nastavio je da opada.

Nakon zatvaranja prodajnog centra u Koventriju, ljubitelji Ikeinog nameštaja sada će morati da kupuju u najbližim prodavnicama koje se nalaze u Birmingemu, Notingemu i Miltom Kejnsu, navodi BBC.

Video: Ova porodica je doslovno shvatila reklamu i uselila se u salon nameštaja!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. februar 2020 | 13:43

    Да ли враћају "аконтацију", Хахахахахаха

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>