• 0

Privrednici, uštedite vreme i novac: Broj izdatih e-sertifikata ne prestaje da raste

Izdaju se na tri godine, i namenjeni su svim učesnicima elektronskog poslovanja u Srbiji

  • 0

Sertifikaciono telo Privredne komore Srbije je od 1. januara 2020. izdalo više od 2.500 kvalifikovanih elektronskih sertifikata privrednicima, zahvaljujući digitalizaciji jedne od najviše korišćenih usluga PKS.

Naime, privrednici od početka ove godine kompletan postupak dobijanja tog sertifikata mogu da završe elektronskim putem, iz svoje kancelarije, štedeći vreme i novac.

E-sertifikati su namenjeni svim učesnicima elektronskog poslovanja u Srbiji i predstavljaju lični identifikacioni dokument, pametnu karticu, a koriste se za prijavljivanje (autentifikaciju) i digitalno potpisivanje.

Kvalifikovani elektronski sertifikat izdaje se na tri godine. Kako ističu iz PKS, ukupan broj korisnika ove usluge u prošloj godini iznosio je oko 10 hiljada. Iz PKS očekuju da će broj izdatih sertifikata u ovoj godini znatno premašiti prethodnu, posebno kada se ima u vidu nova, olakšana digitalizovana procedura.

Sertifikaciono telo PKS poziva kompanije da blagovremeno obnove svoj kvalifikovani elektronski sertifikat, a mogu ih kontaktirati putem HelpDesk aplikacije na adresi: helpdesk.pksca.rs.

Video: Savet jednog direktora: Šta kandidati moraju da imaju da bi kod mene prošli na razgovoru za posao

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>