• 1

Obustava dostave paketa iz Kine, na čekanju 250.000 pošiljki

"Ni pošiljke ne mogu do Hrvatske"

  • 1
postar, čika Foto: Pixabay

Hrvatska pošta prestala je da dostavlja male pakete iz Kine, u kojoj se pojavio koronavirus, tako da je trenutno više od 250.000 naručenih paketa na čekanju, prenosi Poslovni dnevnik.

- Iako su avio-prevoznici prvenstveno zbog putnika obustavili letove, ni pošiljke ne mogu do Hrvatske - pojašnjavaju u Hrvatskoj pošti i navode da poštanske pošiljke iz Kine u Hrvatsku dolaze isključivo avio-prevozom.

Hrvatska pošta prvo je objavila da je od KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa dobila obaveštenje da su zbog prevencije širenja koronavirusa obustavili letove za Kinu do daljeg i da će se to odraziti na dostavu paketa.

To znači da mali paketi naručeni preko AliExpresa iz Kine u ovom trenutku neće moći da budu isporučeni. Od subote do utorka više od 100.000 paketa koji bi trebalo da budu isporučeni kupcima u Hrvatskoj ostalo je u skladištima u Kini.

Do kraja ove sedmice ta brojka će se popeti na oko 250.000 paketa i neće se smanjivati sve dok se ne uspostave avio-linije ili dok kineski trgovci ne preusmere dostavu na brodski kontejnerski promet.

- Iz Kine na mesečnom nivou pristiže oko milion pošiljki, a ukupan broj paketa poslednjih godina kontinuirano raste, čak do 20 odsto godišnje - kažu u Hrvatskoj pošti.

Navode da je to direktna posledica rasta e-trgovine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    6. februar 2020 | 06:42

    Gde su sada one bundžije što su pretili našim poštarima zbog njihovih zarobljenih pošiljki??? Hoće li sada krivično tužiti Kinu zbog blokade pošiljki? E sramoto ljudska...!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>