• 52

Na jugu Srbije pronađeno ogromno bogatstvo: Kanađani na samo 1 lokaciji otkrili 19 tona zlata!

U ovom delu naše zemlje su bogata nalazišta plemenitih metala, a tone nađenog zlata vrede više od milijardu dolara

  • 52

Kanadska istraživačka firma "Medgold Risorsis" koja je ranije najavila da je u Južnoj Srbiji pronašla indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, sada je i potvrdila te rezultate.

Kompanija ima dva istražna prava: Donje Tlamino i Surlicu Dukat, koji se nalaze u neposrednoj blizini granica sa Bugarskom i Severnom Makedonijom, u blizini Bosilegrada, na krajnjem jugoistoku Srbije,  i deo su strateškog partnerstva sa "Fortuna Silver Mines". Taj prostor je više od 100 kvadratna kilometra.

Oni su na samo jednoj lokaciji, u okviru projekta "Tlamino", pronašli oko sedam miliona tona rude, sa oko 680.000 unci, odnosno 19,3 tone zlata, vrednih nešto više od milijardu dolara, a ispitivanja te oblasti se i dalje nastavljaju.

Kako je ustanovljeno, sadržaj zlata na tom mestu, u proseku, iznosi oko tri grama po toni. Primera radi, ležišta sa gramom zlata po toni, ako je prate odgovarajuće količine rude, smatraju se profitabilnim.

Medgold namerava da proširi svoje aktivnosti i na druge delove Srbije.

Inače, "Medgold Risorsis" je u okviru istog projekta pronašao i sloj rude od oko 40 metara koji sadrži 8,32 grama zlata po toni, i gotovo neverovatnih 193 grama po toni srebra. Njihov cilj je da postanu vodeći istraživači zlata u Srbiji putem generisanja istraživačkih projekata u početnim i ranim fazama.

"Medgold" trenutno ima pet odobrenih istražnih prava. Prema njihovom uverenju, ovaj pojas Srbije nije dovoljno istražen iako je geološki veoma dobro kartiran.

Istraživanja na ovom delu, počela su još pedesetih godina kada su jugoslovenske državne kompanije istraživale olovo i cink.

Tokom tog perioda, plemeniti metali nisu bili uobičajeno ispitivani.

Video: To nije blato, to je zlato: Lekovita voda koja nekome smeta

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    Kog Djavola Svedjani traze zlato ovde kod nas?!! jesmo li mi normalan narod!!??

  • Mi

    Mi smo inace poznati sto menjamo veru za veceru i prodamo rodjenog oca za malo para

  • Vosa

    Zao mi je ziteljarBosilegrada i okoline. Zagadice im prirodu i rasturiti domove a lovu ce uzeti bogati. Za par decenija ce ostaviti pustos iza sebe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke