• 0

Bolji dani za srpsku IT, auto i prehrambenu industriju: Šta su rekli Čadežu u Briselu?

Nova rešenja imaju za cilj da privrednicima olakšaju i pojeftine poslovanje unutar regiona

  • 0

Komorski investicioni forum zapadno-balkanske šestorke će, zajednički sa Direktoratom Evropske komisije za susetsku politiku i proširenje, u narednim mesecima, do Samita o Zapadnom Balkanu u Zagrebu, pripremiti niz konkretnih predloga i rešenja korisnih za poslovnu zajednicu.

Ta rešenja će privrednicima olakšati i pojeftiniti poslovanje unutar regiona, i omogućiti im lakši ulazak na zajedničko tržište, a istovremeno će ubrzati regionalne i ekonomske integracije sa Evropskom unijom.

Čadez, brisel

Foto: PKS

Prema rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, ovo je dogovor sa jučerašnjeg sastanka u Briselu, sa Kristijanom Danijelsonom, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susetsku politiku i pridruživanje.

- Došli smo u Evropsku komisiju sa konkretnim pitanjima i problemima privrednika, i naišli na veoma dobre reakcije i spremnost da zajednički  na tome radimo - ocenio je Čadež, i dodao da "poslovnu zajednicu interesuje samo kako će njena roba lakše moći da uđe u EU i brže pređe granične prelaze, kako da je proizvodnja i izvoz manje koštaju, hoće li procedure biti olakšane, i da li će naši inženjeri moći da odu "preko" da montiraju opremu.

- Želimo do Samita u Zagrebu zajednički da dođemo do niza predloga i rešenja za poslovnu zajednicu, kada je reč o procesu unutrašnje integracije jedinstvenog tržišta šest ekonomija Zapadnog Balkana, ali i kada se radi o odnosima regiona sa Evropskom unijom - rekao je Čadež.

On napominje i da je krajnji cilj da sve to naše proizvođače ubuduće ne košta više, već manje do sad, i da je važno omogućiti im da budu što konkurentniji u svim sektorima poslovanja, bilo da je reč automobilskoj, IT ili prehrambenoj industriji.

Video: Čadež: Na Forumu najviše kompanija iz IT sektora, zelene industrije, turizma

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke