• 0
 ≫ 

Bolji dani za srpsku IT, auto i prehrambenu industriju: Šta su rekli Čadežu u Briselu?

 ≫ 

Nova rešenja imaju za cilj da privrednicima olakšaju i pojeftine poslovanje unutar regiona

  • 0
Čadež: Srbija na Šangaj Ekspou Foto: Milena Đorđević

Komorski investicioni forum zapadno-balkanske šestorke će, zajednički sa Direktoratom Evropske komisije za susetsku politiku i proširenje, u narednim mesecima, do Samita o Zapadnom Balkanu u Zagrebu, pripremiti niz konkretnih predloga i rešenja korisnih za poslovnu zajednicu.

Ta rešenja će privrednicima olakšati i pojeftiniti poslovanje unutar regiona, i omogućiti im lakši ulazak na zajedničko tržište, a istovremeno će ubrzati regionalne i ekonomske integracije sa Evropskom unijom.

Čadez, brisel Foto: PKS

Prema rečima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, ovo je dogovor sa jučerašnjeg sastanka u Briselu, sa Kristijanom Danijelsonom, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susetsku politiku i pridruživanje.

- Došli smo u Evropsku komisiju sa konkretnim pitanjima i problemima privrednika, i naišli na veoma dobre reakcije i spremnost da zajednički  na tome radimo - ocenio je Čadež, i dodao da "poslovnu zajednicu interesuje samo kako će njena roba lakše moći da uđe u EU i brže pređe granične prelaze, kako da je proizvodnja i izvoz manje koštaju, hoće li procedure biti olakšane, i da li će naši inženjeri moći da odu "preko" da montiraju opremu.

- Želimo do Samita u Zagrebu zajednički da dođemo do niza predloga i rešenja za poslovnu zajednicu, kada je reč o procesu unutrašnje integracije jedinstvenog tržišta šest ekonomija Zapadnog Balkana, ali i kada se radi o odnosima regiona sa Evropskom unijom - rekao je Čadež.

On napominje i da je krajnji cilj da sve to naše proizvođače ubuduće ne košta više, već manje do sad, i da je važno omogućiti im da budu što konkurentniji u svim sektorima poslovanja, bilo da je reč automobilskoj, IT ili prehrambenoj industriji.

Video: Čadež: Na Forumu najviše kompanija iz IT sektora, zelene industrije, turizma

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>