• 1

Bosanac koji je blokirao Folksvagen konačno pobedio: Nemački gigant ga izgubio na sudu

Dobavljač automobilskih delova Prevent grupa podnela je ranije tužbu protiv nemačkog automobilskog diva Folksvagena (VW), tvrdeći da nastoji većim dobavljačima da onemogući preuzimanje manjih konkurenata u SAD

  • 1

Dobavljač delova za Folksvagen, Grupa Prevent, koja posluje i u Bosni i Hercegovini, dobila je presudu protiv nemačkog giganta.

Presudu je objavio sud u Dizeldorfu, a odštetu treba da plati Audi koji pripada VW.

Kako prenose nemački mediji, reč je o delimičnoj presudi koja ide u korist grupacije iz BiH. VW protiv ove presude ne može da uloži žalbu, jer se radi o drugostepenom postupku.

Inače, kao što smo pisali ranije, Prevent i VW već godinama su u sudskom sporu zbog uslova isporuke, a radi se o višemilionskim ugovorima. Prevent je tužio VW jer je prekinuo sve dobavljačke ugovore za Preventovu podružnicu TWB. Hagenska kompanija TWB deo je mreže Prevent.

TWB je isporučivao više od dva miliona struktura za sedišta za VW i razne pomoćne marke kao što su Audi i Seat. Međutim, VW je jednostrano raskinuo ugovore i potražio druge dobavljače.

Ovo je značajna prekretnica kada je reč o delovanju nemačkih sudova u ovom procesu, i govore o tome da su članice VW Grupe suprotno zakonu raskinuli ugovore o isporuci i da će biti u obavezi da nadoknade štetu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    10. februar 2020 | 20:31

    Nemacko sudstvo je vec godinama najnezavisnije sudstvo u Evropi, zajedno sa Skandinavskim. Sudi ni po babu ni po stricevima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>