• 2

Vlada Srbije utvrdila Predlog zakona o igrama na sreću

Kako bi se ostvarili navedeni ciljevi, nužno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i praćenje prometa priređivača igara na sreću u realnom vremenu

  • 2

Vlada Srbije utvrdila je danas Predlog zakona o igrama na sreću, kojim se ova oblast usaglašava sa evropskim, odnosno međunarodnim standardima. Donošenjem novog zakona stvoriće se neophodni uslovi za uvođenje naprednijeg sistema nadzora, obezbediti efikasnije prikupljanje budžetskih prihoda i smanjenje sive ekonomije, postići veći stepen društvene odgovornosti priređivača igara na sreću i unaprediti zakonski okvir za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako bi se ostvarili navedeni ciljevi, nužno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i praćenje prometa priređivača igara na sreću u realnom vremenu, kao i mogućnost elektronske razmene podataka priređivača i softverskog rešenja Uprave za igre na sreću.

Na današnjoj sednici utvrđen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti.

Jedna od najvažnijih izmena podrazumeva da, ukoliko građanin izgubi ličnu kartu ili mu je neko ukrade, više ne plaća taksu za oglašavanje u Službenom glasniku Republike Srbije, već nadležni organ, odnosno MUP, rešenje o proglašenju lične karte nevažećom, oglašava na svojoj zvaničnoj veb prezentaciji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    6. februar 2020 | 20:52

    Ako kockarnice i kladionice ne napune budzet nista nece. Postacemo kao Las Vegas. A generacije ce biti unistene zbog zavisnosti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>