• 2

Ozbiljan udarac za Šiseido: Zbog korona virusa prodaja opala za više od 50 odsto

Prodaja je značajno opala u Kini, dok je i u Japanu sve manje stranih turista...

  • 2

Tokom praznika povodom Lunarne nove godine prodaja svetski poznate kozmetike Šiseido, u Kini je opala za čak 55 odsto, zbog epidemije korona virusa, navodi se u zvaničnom sopštenju japanske kompanije.

Agencija Kjodo prenela je izjavu predsednika komanije Šiseido, Masahika Uotanija, da je zbog epidemije korona virusa opalo interesovanje stranih turista za putovanje u Japan i to za 40 odsto samo u periodu od 24. do 30. januara.

Udeo ove kozmetike na kineskom tržištu iznosi čak 20 odsto, tako je pad prodaje veliki udarac za japanskog giganta. Oni će do aprila smanjiti svoje promotivne aktivnosti, najavio je Uotani na konferenciji za novinare.

On je objavio i finansijski izveštaj za prošlu godinu iz kog se vidi da je kompanija Šiseido zaradila 705 miliona dolara, što je za 5,4 odsto više nego 2018.

Uotani kaže da u finansijskim prognozama nisu uzeti u obzir negativni efekti i posledice epidemije korona virusa.

- Te efekte nismo projektovali u našim proračunima, jer ne znamo kolika će biti šteta koju će virus naneti našem poslovanju - rekao je predsednik ove kozmetičke kuće.

Šiseido planira izradu svog polugodišnjeg izveštaja uz pretpostavku da će epidemija prestati u drugoj polovini 2020. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    Pitanje je da li ce moci i preko royal charter servica da se leti ako se granica hermeticki zatvori.

  • Spa Intimo

    Ocekivati je da korona virus veoma negativno utice na svetsku pa i nasu ekonomiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke