• 2

Fijat zbog koronavirusa zatvara fabriku u Evropi, ali još krije koju tačno

Postoji jedan "kritičan" snabdevač

  • 2

Kompanija "Fijat Krajsler" najavila je mogućnost zatvaranja jedne od svojih fabrika u Evropi u roku od četiri nedelje kao posledicu epidemije koronavirusa zbog čega je došlo do problema u isporukama kineskih proizvođača auto-delova.

Kompanija nije precizirala o kojoj evropskoj fabrici se radi, prenosi BBC.

Koronavirus se najpre pojavio u gradu Vuhan koji je sedište mnogih velikih auto kompanija u Kini. Među kompanijama koje imaju velike pogone u provinciji Hubei i Vuhanu su i Nisan, Dženerel motors, Honda, Reno i vlasnik Pežoa PSA.

U Kini ima pogone i nemački Folskvagen i to, kako se procenjuje, čak 40, navodi BBC. Izrvršnji direktor Fijata Majk Menli rekao je za Fajnenšel tajms da postoji jedan "kritičan" snabdevač auto delovima zbog čega je produkcija u Evropi ugrožena.

On je napomenuo da je zabrinut i zbog situacije u još tri kineske firme koje proizvode auto delove. "Fijat Krajsler" posluje u Kini u okviru zajedničkog preduzeća sa Guangdžou auto grupom i ima udeo od 0,35 procenata na kineskom tržištu putničkih automobila.

Kineske kompanije za proizvodnju auto delova i sklapanje automobila produžile su odmor povodom kineske Lunarne nove godine do 9. februara, a neke su taj odmor prolongirale i posle tog datuma.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    Па нашој.

  • FANTOM

    Bože budala! Ima da sakriju virus u rezervnoj gumi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke