• 1

Pljuje kompaniju otkako je otišao, a oni mu i dalje daju platu, 35 godina kasnije

"Mala je, ali je odana"

  • 1

Kao što možda znate, suosnivač Epla Stiv Voznijak napustio je kompaniju 1985. godine kako bi stvorio startap koji bi pokrenuo prvi univerzalni daljinski upravljač. Ono što možda ne znate jeste da je Voznijak tehnički još uvek zaposlen u Eplu i prima platu.

Voznijak je priznao u jednom nedavnom intervjuu da nikada nije skinut sa platne liste Epla.

 

Suosnivač je rekao da je on jedina osoba koja prima platu svake nedelje otkad je osnovana kompanija. Kada se odbiju porezi, on prima oko 50 dolara nedeljno od Epla.

- To jeste mali iznos, ali je znak odanosti - kaže Voznijak.

Ipak, ako Epl još uvek "oseća nešto" prema Voznijaku, zašto se onda on ne vrati da radi u kompaniji?

- Stvar je u tome što zaista ne mogu biti u operacijama jer sam previše otvoren i iskren i ne želim se toga odreći - rekao je.

On se osvrnuo i na pokojnog kolegu Stiva Džobsa i to kako se, prema njegovom mišljenju promenila Džobsova ličnost kada je kompanija počela da zarađuje.

- Bio je nekako strog, i hteo je da obezbedi da svet dobije poruku da sve potiče od njega, iz njegove glave i njegovog razmišljanja - rekao je Voznijak.

Ovaj preduzetnik i inovator pozant je i po tome što ne štedi reči kada je reč o Eplu, pa nije retko da kritikuje poslovanje kompanije koju je osnovao.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>