• 1

Potpisan ugovor: Završava se petlja Batajnica, radovi vredni 10 miliona evra

Radovi kreću za nekoliko dana

  • 1

Ugovor o završetku petlje Batajnica, investicije vredne 9,6 miliona evra, potpisan je u opštini Zemun, a predsednik te gradske opštine Dejan Matić kaže da je njena izgradnja važna ne samo za stanovnike Batajnice, nego i brojne investitore u neposrednoj industrijskoj zoni.

Posle potpisivanja ugovora za taj projekat, koji obuhvata izgradnju saobraćajnica u okviru kompleksa petlje Batajnica, Matić je novinarima rekao da je iz razgovora sa predstavnicima Koridora Srbije i firme Štrabag dobio informaciju da će radovi početi za nekoliko dana.

- Ovo je svakako veliki dan za gradsku opštinu Zemun, pogotovo za građane Batajnice. Dočekali smo posle mnogo meseci početak realizacije kapitalnog projekta u Batajnici - rekao je Matić.

Naglasio je da opština Zemun ima strateški položaj i da se nalazi blizu reka i auto-puteva.

- Izgradnjom ove petlje dobiće ne samo građani Batajnice, nego i mnogobrojni investitori koji se nalaze u neposrednoj industrijskoj zoni duž starog i novog novosadskog auto-puta - kaže predsednik opštine Zemun.

Najavio je da će ovakvih i sličnih projekata biti još jer je, kaže, cilj poboljšanje kvaliteta života građana, stvranje uslova za privlačenje što više kako stranih, tako i domaćih investicija i smanjenje nezaposlenosti.

- Statistički podaci nam govore da idemo u dobrom smeru. Zajedno sa Vladom Srbije, Gradom Beogradom i drugim gradskim opštinama stvaramo jednake uslove za sve naše građane, što je i naša obaveza - kaže Matić.

Ugovor o završetku petlje Batajnica potpisali su v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić i direktor ogranka za građevinske poslove firme ''''Štrabag'''' Dragan Ršumović.

Projekat izgradnje petlje Batajnica finansiran je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a obuhvata izgradnju saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije, kao i saobraćajnu signalizaciju. Izgradnja saobraćajnica će omogućiti povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva.

Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine.

Projekat obuhvata saobraćajnice u okviru kompleksa petlje Batajnica i to deo Batajničkog bulevara do raskrsnice veznog puta sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem, saobraćajnicu prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta ''''blizanca'''', lokalni put 1 i lokalni put 3.

Na e-portalu EBRD je 23. decembra 2019. godine obavljeno elektronsko otvaranje ponuda za izbor izvođača radova za završetak izgradnje petlje Batajnica.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana Jakovović

    13. februar 2020 | 20:53

    Super! Sagradite nam petlju, ali vas molim da nam otvorite i novo groblje u Batajnici da mi Krajišnici ne molimo u Banovcima, Ugrinovcima, Novoj i Staroj Pazovi da nam dozvole sahrane naših pokojnika i to još po dvostruko većoj ceni nego za meštane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>