• 13

Potpisano Pismo o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine

Pismo o namerama za obnovu saobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza"

  • 13

U Minhenu je jutros potpisano Pismo o namerama za obnovu želelezničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika kosovskih privremenih institucija Hašima Tačija.

Video: Potpisano Pismo o namerama o obnovi železničke linije BG-PR

U ime Beograda Pismo je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Dokument je potpisan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Pismo o namerama za obnovu saobraćaja između Beograda i Prištine potpisano je 20. januara u Berlinu, sa kompanijom "Lufthanza".

Pre potpisivanja, Đurić je u izjavi novinarima rekao da je reč o pismu koje nije pravni akt, već „izraz političke volje da linija bude ustanovljena” i dodao da je danas „veoma važan dan” za bolju saobraćajnu povezanost Beograda i Prištine.

- Kada to jednog dana bude realizovano, doći će do obnove železničke pruge između Prištine, Podujeva i Merdara i dalje prema Nišu. Roba iz centralne Srbije moći će tada mnogo brže da dolazi na Kosovo, kao i putnici - rekao je Đurić za beogradsku televiziju Prva u Minhenu, prenosi Beta.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đeka

    I Briselski sporazum je potpisan pa nije realizovan sa njihove strane. A naši učinili bezbroj ustupaka. I Rezolucija 1244 potpisana pa se ne primenjuje cela.

  • Sibin

    Ovo je smesno!!!ko ce da putuje tim vozom,ko ce da koristi avio saobracaj za Pristinu,totalne gluposti a mi ce da platimo debelo za ove kao ustupke!!!!!

  • Petar

    Direktor za odnose da Pristinom ,jaka licnos on kad kaze tako mora da bude nema mrdanja ...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke