• 2
 ≫ 

Loše vesti: Zabranjuje se onlajn klađenje, šta to znači za Fantazi fudbal?!

 ≫ 

Sud je proglasio onlajn klađenje ilegalnim, to će posebno pogoditi igricu "Fantazi" koja je i u Srbiji veoma popularna

  • 2
Fudbal Fantazi, fantasy Ilustracija: Nikola Jovanović/Shutterstock

Da li ćeš na svoj tiket stavljati igrače koje već imaš u svom timu, ili ćeš pokušati sa suprotnom taktikom? Možda nećeš moći ni jedno ni drugo, ukoliko i druge zemlje krenu u primenu zakona kojim se zabranjuje onlajn klađenje.

Apelacioni sud u Njujorku proglasio je "fantazi" onlajn klađenje ilegalnim, i povukao zakon iz 2016. koji je dozvolio njegovu upotrebu. Za sada, ovo je jedina država SAD-a koja ima ovakav stav. Međutim, pitanje je trenutka kada će Evropa krenuti u primenu istog zakona. 

Procena je da će ova odluka imati veliki uticaj na gigante iz sveta "fantazi sporta" i onlajn klađenja, kao što su FanDuel i DraftKings. Ove dve kompanije, samo od ove vrste klađenja, u 2019. su zaradile po 390 miliona dolara.

Baveći se pitanjem kako fantazi sport odgovara definiciji "kockanje", sud je utvrdio "da se trenutna definicija zakona podudara sa zajedničkim razumevanjem značenja ustavne zabrane i određenih reči "knjigovodstvo" i "kockanje".

- Iako učesnici u "fantazi sportu" mogu koristiti svoje veštine u pravljenju timova, ne mogu da kontrolišu kako će se sportisti iz njihovih "fantazi" timova ponašati na "stvarnim sportskim događajima" - stoji u objašnjenju Apelacionog suda Njujorka.

Dodaju i da bi nastup timova iz "fantazi sportova" "mogao biti pogođen okolnostima kao što su povrede ili bolest, neočekivani vremenski uslovi, loše raspoloženje igrača.

I pored toga što je trenutno kod nas dozvoljeno klađenje, ovo će svakako uticati na vlasnike timova i zaljubljenike u "fantazi". Tako ćete na primer, možda biti uskraćeni za nagradni fond, a i biće smanjena prilika da svog igrača dobro prodate "preko".

Fantazi je, mnogi će se saglasiti, krajnje zarazna igra gde imate priliku da se iskažete kao menadžer, da pokažete vaše poznavanje premijerligaškog fudbala.

Reč je o virtuelnoj igrici koja je povezana sa stvarnim dešavanjima u Premijer Ligi. Naime, vi birate stvarne igrače koji zapravo igraju za svoje ekipe i  na osnovu njihovih partija vi dobijate da li pozitivne ili negativne bodove.

Video: Navijač Totenhema doživeo histerični napad kada je njegov klub prošao dalje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯

    14. februar 2020 | 13:49

    Očekujem večeras da Vardi sa jedne a Himenez i Adama sa druge strane pokidaju ...

  • gg

    14. februar 2020 | 13:42

    JA IDEM NA LECENJE OD FANTAZIJA :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>