• 2
 ≫ 

Prodaje se džinovski krompir u Australiji: Ima 10 metara i cenu od koje vam neće biti dobro

 ≫ 

Ovaj prizor privlačio je brojne turiste i samo je jedna od brojnih "velikih stvari" u ovoj državi

  • 2
Veliki krompir, Australija

Foto: Printskrin/youtube/ Coogee Media

Okružen klupama za izlet, Veliki krompir u glavnoj ulici Robertsona , u Australiji, ponovo se našao na tržištu za 920.000 dolara, piše realestate.com.au.

Prodavci Heder i Nil Tejt kupili su 2.000 kvadratnih metara zemljišta 2014. godine za 450.000 dolara kako bi proširili svoj supermarket, koji se sada takođe prodaje za 1,2 miliona dolara.

Ovaj Veliki krompir visok je 10m i širok 4m. Autobusti sa turistima se ovde redovno zaustavljaju, a posetioci prave selfije kraj krompira.

Napravljen je po uzoru na sebago vrstu krompira, a sagradio ga je 1970-ih godina uzgajivač krompira Džim Moger, na čijem imanju je sniman čuveni film "Bejb". Ovaj predeo bogat je crvenom zemljom, što je idealno za uzgoj krompira, pa je ovde tokom 1960-tih bilo 100 uzgajivača.

Veliki krompir pridružio se trendu koji broji 140 velikih stvari širom Australije, uključujući Veliku bananu u Kofs Harboru.

Tejtovi priznaju da ovaj krompir među najružnijim velikim stvarima, a agent  Stiv Majers, koji ih popisuje, predlaže da bi krompir mogli da sruše ili da ga premeste iza velikog merino ovna koji se nalazi u Golbernu.

Video: Bundorez- umetnost pravljenja dekoracija od bundeve za Noć veštica

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>