• 7
 ≫ 

Soros bi da otpušta: "Sklonite ih iz fotelja, to su politički plaćenici"

 ≫ 

"Kompanija ne proverava činjenice"

  • 7

Milijarder Džordž Soros rekao je da bi Mark Zakerberg i Šeril Sendberg trebalo da budu uklonjeni sa svojih rukovodećih pozicija u Fejsbuku. On je rekao da bi kompanija trebalo da prestane sa objavljivanjem političkih oglasa.

Soros je rekao da se čini kako je Zakerberg "uključen u nekakav aranžman s Donaldom Trampom koji će mu pomoći da bude ponovo izabran", možda čak i finnasijski, ali nije pružio dokaze koji bi potkrepili njegovu tvrdnju.

Pored svog bogatstva, Soros je poznat i kao filantrop i kao liberalac. Dodao je da bi Fejsbuk trebalo da odbije da objavljuje političke oglase.

Kako je rekao, kompanija ne proverava činjenice o političkim oglasima na svojoj platformi i omogućava političarima da šire dezinformacije.

Soros se osvrnuo na Zakerbergovu izjavu:

- Mislim da privatne kompanije ne bi trebalo da donose toliko mnogo odluka same kada se dotiču temeljnih demokratskih vrednosti - napisao je Zakerberg.

Ali Soros ističe da Zakerberg "treba da prestane sa obmanjivanjem tako što se pobožno zalaže za vladinu regulativu" i da kompanija "ne čeka vladine uredbe kako bi prestala sa objavljivanjem političkih oglasa".

Soros je ranije dao slične komentare; rekao je na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu da Fejsbuk i predsednik Donald Tramp imaju "neku vrstu neformalne operacije uzajamne pomoći".

Kompanija je njegovu tvrdnju nazvala "prosto pogrešnom".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>