• 0

Bez panike, deo prihoda od igara na sreću i dalje ide ugroženim grupama

Vlada je odlučila da prihvati taj predlog, nakon razgovora s predstavnicima udruženja, koji su izrazili želju da ne budu finansirani samo iz budžeta

  • 0

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da će predlog Zakona o igrama na sreću, koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri, sadržati član kojim se određuje da se 40 odsto prihoda od igara na sreću izdvaja za ranjive grupe.

Kako navode u Ministarstvu, 40 procenata prihoda od igara na sreću uplaćuje se za finansiranje Crvenog krsta, organizacija osoba sa invaliditetom i drugih udruženja čiji je cilj unapređenje socijalno-ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom i drugih lica, ustanova socijalne zaštite, sporta i omladine, lokalne samouprave i lečenja retkih bolesti.

Dodaje se da udruženja ni bez pomenutog člana Zakona ni na koji način ne bi bila uskraćena ni za jedan jedini dinar, već da bi podjednaka sredstva dobijala direktno iz budžeta Srbije, ali je Vlada odlučila da prihvati taj predlog nakon razgovora s predstavnicima udruženja koji su izrazili želju da budu finansirani na taj način.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke