• 7

Tabaković: Bez ljutnje, ali kad Slovenija ima udeo u NLB, zašto mi ne bismo u Komercijalnoj

"Mislim da je država Srbija mnogo odgovornija u finansijskom smislu od većih i značajnijih država"

  • 7

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković tvrdi da država može da bude odgovoran vlasnik Komercijalne banke, ali ističe da o prodaji te banke ne odlučuje ona već država.

Na novinarsko pitanje da se u par navrata izjasnila da je protiv prodaje Komercijalne banke, Tabaković je na predstavljanju Izveštaja o inflaciji rekla da je to njeno mišljenje, da ima pravo da ga iznese, ali da ne očekuje da bilo ko zbog toga promeni svoju odluku ili da se neko na nju naljuti zbog toga što kaže.

- Država Srbija pored Poštanske štedionice, koja je dobra banka i treba da raste, treba da ima još jednu državnu banku, što ne znači da protiv kupca NLB-a imam bilo šta negativno da kažem - rekla je Tabaković.

Objasnila je da, ako slovenačka država može da ima značajno učešće u jednoj NLB banci i da se pojavljuje kao kupac u Komercijalnoj, ona smatra da država Srbija nije manje odgovoran vlasnik, već naprotiv.

- Mislim da je država Srbija mnogo odgovornija u finansijskom smislu od većih i značajnijih država u okruženju što dokazuju i pokazatelji u oblastima koje pratimo - kaže Tabaković.

Naglasila je da zadržava pravo na lični stav - da je u vremenu kada su finansije najsnažnije oružje na svetu dobro imati svoju banku poput Komercijalne banke, za koju kaže da ima raputaciju, kredibilitet, potencijal, međunarodnu prisutnost, štednju, što znači poverenje građana.

- Da se ja pitam država bi pokazala da ume da bude vlasnik te banke, kao što je pokazala da ume da uredi javne finasije - navela je Tabaković i dodala:

- Ja sam guverner, nisam akcionar, nisam predstavnik akcionara, nisam na strani prodavca, niti glasam niti se pitam da li će Komercijalna banka biti prodata -

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajna

    Isplati bonus radnicima komercijalne pa diskutuj, to Slovenci rade zato i imaju 25% udela, jer su odgovorni

  • Vaga

    Sreca te se ne pitas. Prvo uradi ono sto ti je obavezs, odblokiraj banku da moze da isplati dividende po zakonu. Mesaj se u svoj posao.

  • dragan

    Ne glupiraj se najgori u EU o čemu ti pričaš lepo mastas

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke