• 2

Snašli se: Auto-gigant u koferima donosio delove da bi nastavio da radi i pored virusa

I naš Fijat je imao sličnih problema

  • 2
Jaguar I-Pace

Foto: Aleksandar Savin

Britanska kompanija Jaguar Land Rover (JLR) je delove za proizvodnju svojih automobila iz Kine dopremala u koferima, nakon što je zbog koronavirusa praktično prekinuo lanac snabdevanja auto-delova.

Iz kompanije su saopštili da bi i pored napora nabavka delova mogla biti potpuno zaustavljena za dve sedmice. JLR je najveći proizvođač automobila u Velikoj Britaniji s tri fabrike koje proizvode gotovo 400.000 vozila godišnje. Ali tim fabrikama ponestaje delova, rekao je direktor grupe Ralf Spet, piše Investitor.

- Sigurni smo za ovu sedmicu, pa i sledeću, ali za treću će nam nedostajati delovi - kazao je Spet na događaju u Koventriju. - Leteli smo sa delovima u koferima iz Kine u Veliku Britaniju - rekao je.

Virus je do sada ubio više od 1.800 ljudi u Kini, što je izazvalo zatvaranje fabrika ne samo u Kini već i oko nje. Takav razvoj događaja imao je veliki negativni uticaj na globalne lance snabdevanja, a autoindustrija je za sada najveća žrtva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravednik

    19. februar 2020 | 19:33

    Pa hoće sva gospoda da naplaćuju automobile kao da su ručne izrade iz Britanije, Nemačke, Italije, Francuske, a da guraju Kineske delove tri puta jeftinije.... Ala ste alavi rođaci, pa ovde profit probija stratosferu...

  • Srboljub

    19. februar 2020 | 22:51

    Posle nam prodaju “ Britanski“ auto i Nemački a sve Kinesko? Evropa više ništa ne pravi. Preprodavci, žive na brendu i istoriji. Kinezi su sada sile u proizvodnji svega! Nema više potrebe da Nemcima, Englezima i ostalim vaćarošima plaćate skupu preprodaju. Ww se proizvodi u Kini i Bmw i ko zna šta još? Samo lepe ime i prezime. EuropskaUnija????? Made in Kina?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>