• 1
 ≫ 

Amerikanci pohvalili likvidnost i ulogu Grada Beograda u celoj privredi

 ≫ 

Kreditna agencija "Mudis" istovremeno je ukazala na veliku potrebu Grada Beograda za investicijama i daljim reformama javnog transporta

  • 1

Zamenik gradonočelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je američka agencija "Mudis" objavila zvaničnu periodičnu analizu kreditnog rejtinga Grada Beograda. U analizi se konstatuje da kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje, hvali se likvidnost grada i njegova ključna uloga u nacionalnoj privredi, prenosi Beoinfo.

U zvaničnoj analizi kreditne agencije "Mudis" između ostalog se navodi:

- Kreditni profil Grada Beograda (Ba3) odražava njegovo racionalno fiskalno upravljanje koje je rezultiralo pozitivnim učinkom poslovanja i unapređenjem kapaciteta za samofinansiranje. Ovaj rejting takođe odražava opadanje nivoa duga Grada Beograda i sposobnost za pokrivanje troškova servisiranja duga, zadovoljavajuću likvidnost i ključnu ulogu u nacionalnoj privredi.

Kreditna agencija "Mudis" istovremeno je ukazala na veliku potrebu Grada Beograda za investicijama i daljim reformama javnog transporta.

- Istovremeno, rejting je uzeo u obzir velike potrebe grada za investicijama, kao i pritisak koji dolazi od transportnog preduzeća i ograničenu finansijsku fleksibilnost, imajući u vidu postojeći zakonski okvir.

Goran Vesić je istakao da činjenica da je Beograd stabilizovao javne finansije, da ima najveći budžet u istoriji od 1,2 milijarde evra i da međunarodne finansijske organizacije prepoznaju napor Beograda kao pozitivan, omogućava sve više investicija u infrastrukturu i poboljšanje uslova života i rada za sve građane Beograda.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>