• 8

"Glasam za apsolutnu zabranu rada nedeljom, posebno zbog žena"

Većinu zaposlenih u trgovini i na blagajni čine žene koje imaju specifičnu ulogu u društvu, jer njihovo radno vreme ne prestaje u 16 sati - kaže Velibor Mačkić, savetnik predsednika Hrvatske za ekonomiju

  • 8

Savetnik predsednika Hrvatske za ekonomiju, Velibor Mačkić, izjavio je da bi trebalo regulisati rad nedeljom imajući u vidu da većinu zaposlenih u trgovini i na blagajni čine žene koje imaju specifičnu ulogu u društvu, jer njihovo radno vreme ne prestaje u 16 sati.

- Njihovo radno vreme traje mnogo duže i smatram da bi u tom slučaju trebalo regulisati rad nedeljom. Ako postoji potreba, taj rad se može iznimno dozvoliti, ali mora biti i plaćen u skladu sa tim. Ipak, u načelu smatram da bi rad nedeljom trebalo izbegavati - kaže Mačkić.

Prema njegovim rečima, to se može regulisati na nekoliko načina, a "apsolutna zabrana" je jedan od njih.

Posmatrano sa sektora trgovine i prihoda, to ne bi bila drastična promena jer bi se ljudi prebacili na subotu, smatra Milanovićev savetnik i dodaje da je hrvatska ekonomija dominantno zavisna od prihoda od turizma.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shone

    BRAVO ako se to uvede svaka čast za vlast

  • Trgovac

    Daj Bože da se usvoji, pa da i mi trgovci počnemo da živimo život dostojan čoveka. Verujte da smo tretirani kao robovi trenutno u Srbiji. Najmanje plate uz veliki rad. Nedaj Bože nikome.

  • Dora

    Bolje biti na zapadu gradanin drugog reda, nego u svojoj zemlji rob! Glasam za slobodu nedelju!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke