• 1

Došlo do greške u proceni vozila: Za istu relaciju, vozač platio dve cene putarine

Putovao je kolima od Bele Palanke do Niša, a onda dva i po sata kasnije - od Niša do Bele Palanke, ali je za istu trasu, istog dana, platio različitu cenu putarine

  • 1

Pri dolasku u Niš, vozač je putarinu platio 200 dinara, ali mu je pri povratku u Belu Palanku, zatraženo 50 odsto više novca, odnosno 300 dinara.

U preduzeću Putevi Srbije kažu da su upoznati sa ovim slučajem i da su vozaču odgovorili na prigovor u zakonskom roku. Ističu da se motorna vozila koja koriste auto-put razvrstavaju u pet kategorija, prema tehničkim karakteristikama, prenosi portal 021.

U ovom slučaju, do nesporazuma je došlo zbog greške u proceni vozila. 

- Kategoriju vozila na naplatnoj stanici automatski određuje kategorizator na osnovu ukupne visine vozila i broja osovina. U pojedinim slučajevima, kada karakteristike vozila odstupaju od standardnih, kategorizator automatski može odrediti drugačiju kategoriju - kažu iz Puteva Srbije.

Dodaju da je "prema propisima, zaposleni na izlaznoj naplatnoj stanici u obavezi da vizuelno pregleda vozilo i, ukoliko je potrebno, prekategoriše ga". U ovom slučaju, navode, kategorizator je netačno procenio vozilo prvi put i naplatio 200 umesto 300 dinara.

Tako, zaključuju, vozač nije oštećen jer je zapravo platio manje nego što je bilo potrebno da plati.

Video: Tranzitna žila kucavica Srbije: Ovoj opštini je novi Koridor doveo najviše turista

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tibor

    24. februar 2020 | 12:57

    Meni se ovo cesto desava.Vozim mini kombi Pjadjo, 4 sedista, 1300ccm duzine 3m.Ali zbog visine cesto platim 3.kategoriju.Kao kamioni.Inkasanti cesto preprave tarifu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>