• 0

Nema više čekanja na šalteru: Kako da platite račun jednim klikom

Narodna banka Srbije pustila je u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje, pa se otvorila šansa da građani račun za Infostan plate brzo i lako - skeniranjem IPS QR koda

  • 0
qr code, kju ar kod

Printskrin: Youtube/DoItForDummies

Februarski račun JKP Infostan, imaće odštampan IPS QR kod kako bi se preduzeće dodatno približilo građanima kroz olakšano i pojednostavljeno plaćanje računa.

Do prilike za QR kod došlo je nakon što je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje - IPS NBS sistem, koji omogućava veoma brz prenos novca.

- Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarkom računu objedinjene naplate - navodi se u saopštenju Infostana, i dodaje da će tako građani moći da uštede vreme jer ne popunjavaju platni nalog.

Preko QR koda se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa.

Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje, jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

Dodaje se i da trenutno više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa onlajn upita stanja na sajtu ovog preduzeća, gde imaju precizan uvid u svoje uplate.

Video: Ovaj sat prati vaš trening, pokazuje vežbe i vodootporan je do dubine od 50m

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>