• 3

Blokirali grad kao što su i najavili: Penzioneri i bivši radnici PKB traže nadoknadu za akcije

Danas posle 12 časova, u gradu je nastao kolaps, jer su penzioneri i bivši radnici PKB-a izašli na ulice, u znak protesta

 • 3

Penzioneri i bivši radnici PKB-a blokirali su, danas posle 12 časova, tri ključne ulice u Beogradu, jer traže da im država isplati nadoknadu za akcije.

Policija je regulisala saobraćaj u ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjinoj, ali je kolaps bilo nemoguće izbeći. Protestanti traže da ih predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, primi na razgovor i obeća isplatu naknade za akcije.

Predsednik udruženja penzionera i bivših radnika PKB-a, Milinko Miladinović, rekao je za Betu da je u toku sudski proces za isplatu naknade za 3.000 radnika i penzionera, kojima bi trebalo da pripadne oko 11 miliona evra, ali da se pripremno ročište već pet puta odlagalo.

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) privatizovana je, prema objašnjenju Ministarstva privrede, po modelu prodaje dela imovine i kapitala u vlasništvu Srbije i Akcionarskog fonda u zavisnim društvima Eko-lab, PKB Agroekonomik.

Protest penzionera i bivših radnika PKB / Foto: Telegraf Biznis

Protest penzionera i bivših radnika PKB / Foto: Telegraf Biznis

Protest penzionera i bivših radnika PKB / Foto: Telegraf Biznis

Ta nekada društvena firma je iz nadležnosti Grada Beograda prešla u vlasništvo države, pa je na kraju PKB uknjižen kao privatni vlasnik, a radnici su isključeni iz prava na akcije na koje su imali.

Al Dahra je kupila oko 17.000 hektara zemljišta, ceo stočni fond od oko 17.000 grla stoke, mašine i zalihe rezervnih delova za oko 122 miliona evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • slađa

  25. februar 2020 | 14:53

  Bravo za bivše radnike i penzionere PKB- a. Borite se!

  13
  1

  Podelite komentar

 • Moma

  25. februar 2020 | 16:29

  Ali, kad pročitam, Al Dahra, padne mi mrak na oči.

  3
  0

  Podelite komentar

 • JS

  25. februar 2020 | 18:05

  Sad ce da zabranje javna okupljanja. Korona virus, ne sme se u grupe.😂😂😂😂😂 To se sprema i u Crnoj gori, cini mi se. Nasli su razlog najzad da se narod ne okuplja. Obice im se o glavu, nadam se.

  2
  0

  Podelite komentar