• 1
 ≫ 

Princ Hari i Megan Markl mogli bi da postanu milijarderi posle napuštanja kraljevske porodice

 ≫ 

Njih dvoje već imaju bogatstvo koje se procenjuje na nekoliko miliona funti

  • 1
Megan i Hari Foto: Printskrin/YouTube/BBC News

Otkad su objavili da planiraju da istupe iz britanske kraljevske porodice i postanu finansijski nezavisni, princ Hari i njegova supruga Megan Markl ne prestaju da privlače pojačanu pažnju medija. Mnogo se pisalo i o njihovim bankarskim računima i o tome koji će im biti izvor prihoda kada se odvoje od ostatka porodice, a sada finansijski stručnjak tvrdi u intervjuu da bi oni mogli da postanu milijarderi, piše Insider.

Harijevo nasleđe i Meganinina glumačka karijera mogli bi da budu od pomoći u njihovom osamostaljivanju, ali bi fokus trebalo da bude na njihovim zajedničkim projektima, tvrdi Robert Vots, koji je sastavio listu bogatih za „Sunday Times“, koja je sadržala 1.000 najbogatijih Britanaca. On veruje da će se i Hari i Megan u budućnosti naći na ovoj listi.

- Ne možete potceniti internacionalno interesovanje za članove kraljevske porodice. A ono je još veće u Americi, Kanadi i drugim državama sveta. Ovaj par već ima bogatstvo od osam cifara, otrilike oko 20 miliona funti, ali mislim da je moguće da u roku od 10 godina dospeju na listu najbogatijih sa 500 miliona ili čak milijardu funti – kaže Vots.

Prošle godine 20 najbogatijih ljudi na listi imalo je bogatstvo vredno 6 milijardi funti, pa Hari i Megan imaju nekoliko godina i dobre uslove da se pojave na njoj.

Hari i Megan su otvoreni prema javnosti u svojim planovima, o kojima se može pročitati na njihovom sajtu, gde, između ostalog, piše da sebe ne planiraju da nazivaju članovima kraljevske porodice posle perioda tranzicije koji se završava 31. marta.

Oni su početkom ovog meseca izjavili da su zaradili novac govoreći na samitu bankarske kuće "JP Morgan Chase & Co.", kao i da će nastaviti da podržavaju fonadaciju „Invictus Games“ i kraljevsku fondaciju „Endeavor“, ali i da će osnovati novu „neprofitnu organizaciju“.

Kraljica Elizabeta se 2019. godine na listi najbogatijih časopisa "Sunday Times" pojavila na 356. mestu sa bogatstvom procenjenim na 370 miliona funti, dok je vrednost cele britanske monarhije 2017. Forbs procenio na 88 milijardi dolara.

Do ove cifre su došli uzimajući u obzir umetnička dela u vlasništvu kraljevske porodice, njihov nakit, nekretnine i vrednost brenda.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    25. februar 2020 | 18:44

    Koje gluposti! Hari i ne zna koliko ima para, jer su to milijarde i milijarde. A Megan koja glumacka karijera, vasarske glumice i zaradjen novac

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>