• 0

Nemačka Štada kupila još 15 brendova

Transakcija podrazumeva preuzimanje 15 brendova

  • 0
pilule i injekcije

foto: pixabay.com

Nemačka grupa Štada, u okviru koje posluje i Hemofarm, kupila je portfolio od 15 renomiranih brendova kompanije GlaksoSmitKlajn (GSK), koji su prisutni više od 40 zemalja, između ostalih i u Srbiji.

S ovom akvizicijom, Štada širi svoje globalno poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta (OTC), navodi se u saopštenju kompanije uz napomenu da se nikakvi finansijski detalji ugovora o kupovini imovine u pogledu potpunih prava, uključujući dozvole za stavljanje u promet, neće objavljivati.

Transakcija podrazumeva preuzimanje 15 brendova, među kojima su i Venoruton za lečenje bolesti vena, Coldrex za lečenje simptoma prehlade, Cetebe vitamin C dodatak ishrani, Mebucaine, paleta proizvoda protiv zapaljenja grla i Tavegyl antialergjiski brend.

Samo ovih pet brendova, kako se dodaje, čini nešto više od polovine ukupnog prometa proizvoda koji su predmet akvizicije.

 

Sa geografskog aspekta, proizvodi GSK portfolija koji je Štada kupila, prodaju se u mnogim zemljama, a samo u Nemačkoj, Rusiji, Poljskoj i Španiji oni čine više od desetine prometa portfolija.

Takođe, Francuska, Mađarska, Italija, Portugalija, Srbija i Švajcarska su među prvih 10 zemalja po prodaji ovog portfolija, čime dodatno unapređuju Štadinu poziciju kao istinskog panevropskog igrača u segmentu zdravstvenih proizvoda široke potrošnje.

Ova transakcija podleže uobičajenim uslovima i njeno zatvaranje se očekuje u drugom kvartalu 2020. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>