• 12

Vesić: Prosečna decembarska plata u Beogradu preko 70.000 dinara

Prosečna plata u novembru u Beogradu iznosila 69.713 dinara

  • 12

Prosečna neto zarada za decembar prošle godine u Beogradu iznosila je 74.717 dinara, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je rekao, prema zvaničnom prosečnom kursu NBS za decembar 2019. godine prosečna neto plata za taj mesec iznosila je 636 evra.

Vesić je naveo da je prosečna plata u novembru u Beogradu iznosila 69.713 dinara, što znači da je za poslednjih meses dana u protekloj godini plata u Beogradu povećana za više od 5.000 dinara.

Time je, kaže, ispunjeno obećanje dato građanima da će do kraja 2019. prosečna plata u Beogradu biti 600 evra.

- Povećanje plata u Beogradu nastaviće se od januara ove godine, jer zaposleni u javnom sektoru grada primaju od početka ove godine regres i imaju povećanje plata, a rastu plate i u privatnom sektoru, posebno u građevinskom sektoru i uslugama - rekao je Vesić.

Beogradski Pobednik

- Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto, rekao je Vesić - Foto: Nikola Tomić

On je dodao i da je u novembru 2013. godine prosečna plata u Beogradu bila 465 evra, a stopa nezaposlenosti iznosila 25 odsto.

Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto, rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    A u kojem Beogradu ti zivis Vesicu?U mom Beogradu je prosecna plata 23000,a malo bolja 32000,.blago se tebi Vesicu u tom tvom Beogradu.

  • Fifi

    E jesu dosadni sa ovim platama,daj nesto novo da se narod zamlacuje.

  • Srb

    Hahaha kakav vic strasno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke