• 48
 ≫ 

Vučić: Znam mnogo o prodaji Komercijalne, a i NLB nije slovenačka nego američka banka

 ≫ 

"Komercijalna banka izašla iz problema"

  • 48
Aleksandar Vučić, Fokus, O2

Foto: Printscreen/Fokus/O2 tv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen zbog reakcija povodom prodaje Komercijalne banke i dodato da su takve optužbe najlakše i najjeftinije prikupljanje političkih poena.

- Bio sam iznenađen reakcijom bivšeg guvernera Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, a bio je vrlo korektan i dao pozitivnu izjavu i rekao je ono što inače misli i govori i ono što svi oni znaju - dodao je Vučić.

- Nećemo partijske banke - rekao je predsednik Srbije, precizirajući da NLB banka, koja je učestvovala na tenderu za prodaju Komercijalne banke, nije slovenačka, već da je samo 25 odsto slovenačka, a da je ostalo američko.

Predsednik Srbije se zapitao i kakve veze ima vlasništvo Komercijalne banke sa bankarskim sistemom koji odlično funkcioniše.

- Uostalom, imamo jednu pristojnu banku, to je Banka Poštanska štedionica, ja imam dina karticu u toj banci, dakle imamo srpsku banku. Da li treba da izbacimo OTP, Rajfajzen, Intezu i sve druge? Pa, oni odlično rade u našoj zemlji - zaključio je Vučić.

Govoreći o dalje o prodaji Komercijalne banke, rekao je da ta banka izašla iz problema i da su mnogi "zaboravili vek u kome živimo". On je rekao i da je upoznat sa detaljima oko prodaje te banke, ali da o tome ne sme da govori javno.

Plata 515 evra

 

Vučić je u emisiji Fokus na televiziji o2 rekao da je Srbija vodeća na Zapadnom Balkanu po visini plata, da je ranije bili iza Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a da je sada ispred svih.

Prosečna plata u Srbiji u martu će biti 515 evra. Vučić je naveo i da će Srbija imati najveći rast u ovom delu Evrope u prvom kvartalu ove godine.

Kako je rekao, u martu će se videti prava slika po pitanju rasta plata, s obzirom da će se uračunati i rast minimalne zarade od oko 11 odsto za oko 350.000 ljudi. Dodao je naša metodologija za utvrđivanje visine plata usklađena sa Evrostatom, kao i da je nešto konzervativnija od metodologije koju koriste druge zemlje u regionu

Vučić je rekao da je iznenađen da je u okviru državnih institucija naručeno istraživanje o stavovima građana prema mogućnosti zabrane rada nedeljom, ne samo zato što to košta, nego i što ne može da veruje da se promoviše nerad u situaciji u kojoj je napredak ostvaren upravo napornim radom.

- Neka ne dobijem nijedan glas na izborima - neću da se dodvoravam neradom. Sve što smo postigli, postigli smo teškim radom - istakao je Vučić i podsetio da su tako izgrađeni putevi, pruge, Beograd na vodi raste, a sve to se podiže parama, a one, ističe, ne padaju s neba.

- Što nas terate da ne radimo, kada radom prestižemo sve - podvukao je on.

Rekao je da se u svim zemljama zabrana rada nedeljom pokazala lošom i dodao da ne zna ko je tražio istraživanje.

- Stiglo mi je danas pitanje ''je l'' znaš nešto o istraživanju da se nedeljom ne radi - rekao je Vučić i dodao da mora da se raspita ko stoji iza te ideje i ko će da plati 50.000 evra za istraživanje čija je ideja da se nedeljom ne radi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    26. februar 2020 | 18:42

    Niko ne kaže da plata u Srbiji ne raste... Ali taj rast je minoran naspram rasta cena namirnica i svega ostalog! A i zašto se misli da u ostalim državama u okruženju nema rasta standarda? Pa valjda i oni povećavaju svoje plate?

  • Đeka

    26. februar 2020 | 19:13

    Renovirali sve poslovne prostorije u svim gradovima pa prodali.

  • E moj ti

    26. februar 2020 | 18:26

    Cuj americka?Kako to braca rusi ne kupise prvo ili kinezi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>