• 4

UAE smatraju da je srpska hrana vrhunska: Od proleća u njihovim supermarketima

Na nedavno održanom 25. sajmu "Gulfood", u Daubaiju, 14 srpskih kompanija prehrambene industrije predstavilo je svoje proizvode i izvozni potencijal

  • 4

U vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom proleća očekuju se novi proizvodi iz Srbije.

Domaće kompanije, koje su se uspešno predstavile na nedavno održanom Međunarodnom sajmu prehrane "Gulfood" u Dubaiju, intenzivno pregovaraju sa poslovnim partnerima o izvozu proizvoda na tržište Bliskog istoka, a očekuje se i realizacija prvih izvoznih ugovora.

Kako saopštava Privredna komora Srbije, 14 srpskih kompanija prehrambene industrije je, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, predstavilo od 14. do 20 februara svoje proizvode i izvozni potencijal na 25. sajmu "Gulfood".

Ova manifestacija okuplja vodeće proizvođače i prerađivače hrane sa svih kontinenata i predstavlja najznačajniji sajam prehrambene industrije u ovom delu sveta.

Tokom sajma privrednici su imali više od stotinu sastanaka sa trgovcima i distributerima, a Privredna komora Dubaija organizovala je panel diskusiju o potencijalu tržišta i mogućnostima unapređenja spoljnotrgovinske razmene Srbije i UAE u oblasti industrije hrane.

Poslovna zajednica UAE i Privredna komora Dubaija, dodaje, prepoznaju Srbiju kao pouzdanog partnera koji nudi prehrambene proizvode izuzetnog kvaliteta.

- Da bismo tu pozitivnu percepciju potpuno iskoristili, treba više da radimo na brendiranju, sertifikaciji i stabilnosti količina - navodi Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

Video: Deset namirnica koje bi trebalo da prestanete da kupujete ako želite da uštedite novac

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    Hvala Haradinaju, Taciju, Kurtiju i ostalim satrapima i sledbenicima istih, da nisu uveli takse mi ne bi trazili nova trzista. Sad mogu i da ukinu takse nama to vise nije bitno. Haradinaj je sam sebi pucao u novcanik i nogu.

  • Mimi

    Znaju srbi šta valja, jedemo i pravimo vrhunsku hranu koja svugde u svetu prolazi i svi je hvale

  • Pista

    Ma da im isporucimo slaninu,prsutu,kolenice i cvarke pa da se onda izjasne o nasoj hrani.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke