• 2

Kinezi ostali u Srbiji zbog pruge Beograd-Budimpešta, odrekli se praznika s porodicom

Da bismo garantovali kvalitet i rok izgradnje projekta srpske železnice, uveli smo grupu kineskih kvalifikovanih i stručnih radnika koji imaju iskustva u izgradnji brze pruge - navodi Hu Sjaojung, direktor Kineskih železnica-Ogranak Srbija

  • 2

Direktor Kineskih železnica-Ogranak Srbija, Hu Sjaojung, rekao je da epidemija korona virusa ne utiče na projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji.

Kinezi koji će se naknadno priključiti projektu, pridržavaju se propisa kineske vlade i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, rekao je Hu za RTS.

- Zahvaljujem se srpskoj vladi i srpskom narodu na njihovoj solidarnosti i podršci Kini u borbi protiv ove epidemije, kao i na njihovoj brizi i pomoći ljudima Hubeja. Kineska vlada je preduzela odlučne mere kako bi suzbila širenje epidemije i organizovala medicinske spasilačke službe i raspoložive resurse - rekao je Hu.

Prema njegovim rečima, tokom trajanja proslave Lunarne nove godine, kako bi se osiguralo da to ne utiče na rok za projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji, svi zaposleni u kineskom železničkom građevinskom timu odrekli su se odlaska u zemlju i susreta sa svojim porodicama.

- Odlučili su da ostanu na prvoj liniji izgradnje, grabeći napred i hvatajući se u koštac sa izgradnjom novih delova projekta, tako da se dalja izgradnja nastavlja prema ubrzanom rasporedu. Zbog unapred planiranog rasporeda ljudskih resursa, veliki broj kineskih radnika već je bio u Srbiji na gradilištima pre izbijanja epidemije, tako da epidemija nije imala mnogo uticaja na osoblje - rekao je Hu.

Na taj način, kako kaže, pokazuju odgovornost ne samo prema zdravlju kineskih radnika, već i prema građanima Srbije i sveta.

- Da bismo garantovali kvalitet i rok izgradnje projekta srpske železnice, uveli smo grupu kineskih kvalifikovanih i stručnih radnika koji imaju iskustva u izgradnji brze pruge - navodi direktor Kineskih železnica-Ogranak Srbija.

Video: Ovako izgleda tunel kod Bancareva, pogled iz drona daje najbolju sliku

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>