• 76
 ≫ 

Vučić na svečanom otvaranju novog hotela u Beogradu: Investicija 30 miliona €, "lepotica od zgrade"

 ≫ 

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona

  • 76

U Beogradu je danas otvoren hotel Mona Plaza na Dorćolu, a pored mnogobrojnih zvanica svečanoj ceremoniji prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na ceremoniji su bili i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, predstavnici kompanije Mona i njenih poslovnih partnera, kao i ličnosti iz javnog života, a ugostili su ih vlasnici, braća Tomislav i Uroš Momirović.

Predsednik Srbije primetio je da će ovaj hotel biti razvojni projekat za taj deo grada, koji će da "procveta".

- Pre dve godine bio sam ovde, na početku radova, ovde je bila rupa, velika kiša, a ja sam se pitao kako ovo i nije neko mesto, kako će da uspe, nema dovoljno prostora... Danas ova lepotica od zgrade, biće razvojni projekat za ovaj deo grada. Ceo Dorćol će da procveta i zbog hotela - rekao je Vučić.

On je istakao da u hotelima Mone radi 800 ljudi, u Beogradu, Sopotu, na Zlatiboru, te da je Mona jedno od značajnijih srpskih preduzeća, sa više od 50 prodavnica u Srbiji, Severnoj Makedoniji, BiH, Crnoj Gori...

- To je za našu zemlju od ogromnog interesa i značaja. Želimo da zapošljavate još veći broj ljudi u Srbiji i regionu - poručio je Vučić vlasnicima, porodici Momirović.

Oni, kaže, dobro znaju da granice ne smeju da postoje za biznis. Takođe, istakao je da vlasnici za investiciju od 30 miliona evra, nisu tražili ni dinar od države, iako su mogli da dobiju subvencije, već da su sve platili svojim novcem.

 

- Od porodičnog udruživanja zasnovanog na poštovanju, ljubavi i zajedničkim interesom za prosperitetom i očuvanjem porodice, nema snažnijeg i jačeg motiva - poručio je predsednik.

U tom smislu, ukazao je da u Sent Galenu postoji univerzitet koji ima vlastiti centar za porodični biznis.

- Danas se uči da je tržište jedino merilo vrednosti, za proizvod, uslugu, za svaku kopmaniju. Pogledajte Monine torbe, to su torbe na najvišem svetskom nivou - rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na to što se vlasnik hotela, Tomislav Momirović, zahvalio svojim roditeljima, Ðorđu i Nadi, koji su stvorili "Monu", primedbom da bi sam bio veoma srećan da jednog dana čuje od svoje dece nešto slično.

- Nema ništa lepše lepše od toga. Vi ste izgradili imperiju, oni je napravili još većom , značajnijom. Možete da se ponosite - rekao je Vučić.

Katao je da je od 2012. izgrađeno 66 novih hotela, kao i da je Mona hotel koji je otvoren ove godine, pored još jedno na Zlatiboru. To je isto pokazatelj koliko idemo napred i brzo se razvijamo, istakao je Vučić i dodao da je i taj hotel plod velikog rada i da zato ne razume one koji govore kako treba skraćivati radno vreme umesto da puste ljude koji hoće da rade.

Aleksandar Vučić, hotel Mona Plaza

Država će uvek podržati kompanije kao što je Mona, koja je uložila u hotel na Dorćolu 30 miliona evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Istakao je da će država zato uvek podržati kompanije kao što je Mona, koja je uložila u hotel na Dorćolu 30 miliona evra.

- Mogli su dosta da uzmu od države za tu investiciju, ali nisu uzeli ni dinar - dodao je Vučić.

Kaže da je Mona obezbedila za tu investiciju 15 miliona evra svojih sredstava i još 15 miliona iz kredita, što su ogromna sredstva.

 

Tomislav Momirović: Hotel "Mona Plaza" najveća investicija od osnivanja "Mone"

 

Tomislav Momirović je rekao da se početak radova na tom objektu poklopio sa prvim rezultatima fiskalne konsolidacije i merama koje su, kako je ocenio, donele veliki rast celoj privredi Srbije.

- Za nas koji smo u prethodnim decenijama navikli da poslujemo u nestabilnim okolnostima to je bilo jako značajno. Odmah smo se privikli na vreme stabilnog kursa, inflacije i stabilnog rasta - rekao je Momirović.

Poručio je da je Srbija danas u dobroj poziciji, o čemu, kako je rekao, svedoči i to što jedna američka banka investira skoro 400 miliona evra u našu zemlju.

Aleksandar Vučić, Hotel Mona, Dorćol

Tomislav Momirović je rekao da se početak radova na tom objektu poklopio sa prvim rezultatima fiskalne konsolidacije i merama koje su, kako je ocenio, donele veliki rast celoj privredi Srbije-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- To su fantastični rezultati koji svima u hotelskom biznisu daju veliki elan, a nas u Moni uveravaju da smo dobro postupili što smo uložili 30 miliona evra u ovaj hotel - rekao je Momirović.

Dodao je da se kompanija "Mona" za tu investiciju spremala 20 godina i da nije slučajno što su pre nekoliko godina krenuli sa projektom na kojem je bilo angažovano više od 2.500 radnika.

Momirović je izrazio uverenje da će uspeh hotela "Mona Plaza" na Dorćolu biti potpun tek kada deo prestonice u kojem je izgrađen dobije "pravi sjaj" i zauzme svoje mesto u Beogradu, a Beograd u Evropi. On je naveo i da je poslednjih godina otvoreno mnogo hotela i uvedeno mnogo novih avio linija, uz ocenu da je Srbija "najotvorenija zemlja na svetu u koju može da se uđe iz Rusije, Kine, SAD, Indije, zemalja EU..."

Momirović je ukazao na povezanost Srbije sa zemljama u regionu i ocenio da svaka nestabilnost ugrožava ekonomiju, a predsedniku Vučiću zahvalio je na "stabilnoj politici koju vodi".

Aleksandar Vučić, Hotel Mona, Dorćol

Momirović je ukazao na povezanost Srbije sa zemljama u regionu i ocenio da svaka nestabilnost ugrožava ekonomiju, a predsedniku Vučiću zahvalio je na "stabilnoj politici koju vodi"-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Srbija okuplja sve države u regionu, one su okrenute ka nama, to su stvari preko kojih se olako prelazi, ali koje donose novac.Turisti iz Indije i Kine ne razumeju te naše probleme, oni žele da dođu i u Srbiju, BiH, Hrvatsku... Zato sve te političke probleme, koji su realni, moramo da držimo "mudro ispod radara" - kazao je Momirović.

Prema njegovim recima, Srbija je "uhvatila razvojni zamajac", zbog čega smatra da je veoma važno da se održi ono što je postignuto fiskalnom konsolidacijom.

- Turizam svake godine raste za 15 odsto, imamo rast ekonomije od 4,5 odsto i to su neverovatni rezultati koji još uvek nisu dovoljni da budemo kao zemlje srednje Evrope što je naš cilj - kazao je Momirović i zahvalio predsedniku Vučiću što je prisustvovao otvaranju hotela, kao i svima koji su učestvovali u njegovoj izgradnji, a posebno svojim roditeljima, Nadi i Ðorđu, koji su pre 30 godina osnovali kompaniju Mona.

 

Kamen temeljac položen 2017. godine

 

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona. Hotel je izgrađen po najsavremenijim standardima, raspolaže sa 170 soba i apartmana, a ima i veliki kongresni centar.

Osim kongresno-izložbenog prostora, površine od oko 2.000 kvadratnih metara, u okviru hotela su i kafeterija, restoran, gastro bar, velnes i fitnes centar i podzemna garaža na dva nivoa.

Aleksandar Vučić, hotel Mona Plaza

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mona Plaza ima i dve banket sale za korporativne proslave površine 350 i 420 kvadratnih metara. Kompanija Mona proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila, kao i širok asortiman kožnih aksesoara, a ulaganje u turizam započela je 2011. godine.

Tada je osnovana Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima i hotel Argo u Beogradu.

Inače, hotel Mona plaza nalazi se na uglu ulica Cara Uroša i Solunske, na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade, i kategorisan sa 4 zvezdice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdfg

    27. februar 2020 | 12:52

    Sad znamo ko je legalizovao onih 5 spratova viska sto je doneta odluka da se ruse...

  • Erak

    27. februar 2020 | 13:00

    Tu će biti minimum minimuma radne snage i plate od 30.000 dinara, mada, znajući stav vlasnika o minimalcu, mislim da će i od tih trideset radnici pet morati vratiti.

  • Vtf

    27. februar 2020 | 13:01

    Bravo, jos jedna investicija gde ce 80% radnika da radi na crno a onih 20% ce biti prijavljeni na minimalu i platu primati u koverti. Bravo bar ce se gazda obogatiti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>