• 0

Avionska karta jeftinija od šoljice kafe, košta 4 i po dolara

Tokom ovogodišnjih praznika, prosečni dnevni promet za celu Kinu je iznosio 470.000 putnika, što je pad od 75 odsto u odnosu na prošlu godinu

  • 0
kafa prijatelji, ljudi Foto: Pixabay

U Kini je, u proseku, svakog dana u februaru otkazano oko 10.000 domaćih letova zbog korona virusa, a kako bi ponovno podstakle domaću potražnju, kineske avio-kompanije nude ekstremno niske cene avionskih karata.

Tako se za destinacije udaljene po 1.500 kilometara one mogu naći i za po 20 američkih dolara, dok ih lou-kost kompanije nude i za manje od četiri dolara. Zanimljivo poređenje, ali one trenutno koštaju manje od klasične kafe u Starbaksu, koji je najpopularniji kafić u Kini. Starbaks kafa tamo košta 4 i po dolara.

Tokom februara otkazano je dve trećine planiranih letova, a kineski analitičari napominju da kompanije u ovom trenutku samo žele da stabilizuju domaću potražnju i vrate poverenje putnika.

Tokom ovogodišnjih praznika, prosečni dnevni promet za celu Kinu je iznosio 470.000 putnika, što je pad od 75 odsto u odnosu na prelaz između 2018. i 2019.

Vodeći hongkongški avio-prevoznik "Cathay Pacific" je do daljeg na neplaćeno odsustvo pustio svojih 25.000, od ukupno 33.000 zaposlenih, nakon otkazivanja 60 odsto letova, te nametnutih restrikcija prema inostranim destinacijama.

To je nastavak na one tri sedmice neplaćenog odsustva za 27.000 zaposlenih sa početka februara, nakon procene da se turistički sektor u Hong Kongu ne može oporaviti u prvoj polovini ove godine.

Video: Šta je kafa bez ukrasa? Ovako nastaju divni oblici u kafi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>