• 3

Beogradska kompanija izgubila hiljade evra zbog korone

Kompanija za jedan dan ostala bez nekoliko hiljada evra

  • 3

Na svetskim berzama je šesti dan zaredom nastavljena agonija pada cena akcija jer brzo širenje koronavirusa utiče na investitore da rasprodaju rizične aktive i da svoja ulaganja usmere u sigurnu imovinu, poput zlata i državnih dužničkih hartija.

Mnoge svetske kompanije, pojedinačno, prijavljuju orgomne gubitke. Trpi turizam, ugostiteljstvo, tehnologija, gotovo svaka grana privede u manjem ili većem obimu.

Korona virus je usporio, a neke fabrike privremeno potpuno zatvorio, kao što je bila Fijatova u Kragujevcu, zbog kašnjenja isporike delova.

Osim turističkih agencija koje broje gubitke, u Srbiji korona virus počinje da "drma" i neke druge industrije, povezane.

Jedna kompanija koja posluje u regionu, ali i na međunarodnom tržištu, prema našim saznanjima, upravo je otkazala tim bilding za svoje zaposlene koji je bio planiran krajem ovog meseca u Beogradu.

Iako je inicijativa vlasnika kompanije pohvalna, jer mu je zdravlje zaposlenih na prvom mestu, kompanija koja je bila zadužena da im organizuje skup tako je ostala bez nekoliko hiljada evra. Posledično, kako je grupa bila veća, bez novca su ostali i hoteli u kojima je bio smeštaj, restorani, prevoznici...

Objašnjenje te kompanije bilo je da zbog situacije u svetu, izbegavaju masovne skupove, bez obzira na to što u našoj zemlji još nema potvrde prisustva korona virusa.

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan L

    Bas steta. Sta je ovde prioritet?

  • Viki

    Isfabrikovana panika da bi se dominiralo svetom i kontrolisali pojedinci. Americka kuhinja.

  • Šile

    Ala su oni "od preko" lepo smestili svetu.Prvo Aziji, a onda i Evropi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke