• 1

Odlučeno: Azijski gigant dolazi u Francusku s 200 miliona € i otvara 500 radnih mesta

Fabrika će snabdevati celo evropsko tržište, ne samo Francusku - kaže Lijang Hua, direktor kompanije Huavej

  • 1

Huavej će svoju prvu fabriku u Evropi graditi u Francuskoj, najavio je danas Lijang Hua, direktor kompanije, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, najveći svetski proizvođač telekomunikacione opreme u svetu će investirati 200 miliona evra u prvu fazu gradnje pogona za proizvodnju baznih stanica za mobilnu telefoniju. Lijang je dodao da će to značiti otvaranje 500 novih radnih mesta.

- Fabrika će snabdevati celo evropsko tržište, ne samo Francusku - rekao je on.

Očekuje se da će tehnologija 5G mobilnih mreža stvoriti uslove za znatno brži prenos podataka i za eksponencijalni skok u uspostavljanju veza između milijardi uređaja, počev od pametnih frižidera do autonomnih vozila.

Za sada nije poznato da li je Huavejeva odluka dobila "blagoslov" francuskog predsednika Emanuela Makrona koji želi strane investitore u zemlji, ali je, kako navodi Rojters, takođe upozoravao na kinesko prodiranje u ekonomiju Evropske unije.

Lijang je rekao da je Huavej predstavio francuskoj vladi početni plan grupe o gradnji fabrike. Britanska agencija napominje da iz Makronovog kabineta trenutno nema reagovanja po ovom pitanju.

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm....

    29. februar 2020 | 05:06

    Jedan pojas jedan put malo skrenuo u Francusku a oni se prave Toše pa nam drže lekcije kako mnogo ima Kineskih investicija u Srbiji.....EU dupli aršini ali pročitali smo vas odavno i vozamo vas kako nama odgovara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>