• 3

MMF Vučiću: Rezultati veoma dobri

Jedna od tema susreta bilo je i redefinisanje postojećih fiskalnih pravila

  • 3
Aleksandar Vučić

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima MMF, koju je predvodio šef Misije Jan Кejs Martejn, sa kojima je razgovarao o makroekonomskim kretanjima i reformama u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena održavanju finansijske stabilnosti i daljem sprovođenju reformi u cilju postizanja bržeg privrednog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda svih građana.

Šef Misije Martejn je ocenio da su ekonomski rezultati Srbije veoma dobri, pri čemu je posebno pozdravio uspešan završetak procesa privatizacije Кomercijalne banke.

Sagovornici su konstatovali da je postignut napredak u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument – PCI). Na sastanku je, takođe, zaključeno da privredna aktivnost drugu godinu zaredom beleži visoku stopu rasta, o čemu svedoči i podatak da je u 2019. godini ostvareno povećanje od 4,2%, što je više u odnosu na prvobitnu projekciju od 3,5%.

Povećana investiciona aktivnost, uvećan izvoz robe i povećanje lične potrošnje stanovništva usled većeg raspoloživog dohotka značajno su uticali na ovaj rast BDP.

Jedna od tema susreta bilo je i redefinisanje postojećih fiskalnih pravila u cilju obzebeđivanja očuvanja fiskalne održivosti. Na sastanku je bilo reči i o daljem spovođenju reforme poreske administracije, zatim reforme u javnom sektoru, kao i upravljanju javnim investicijama i državnim preduzećima.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    28. februar 2020 | 14:49

    Vučiću su rezultati veoma dobri. Narodu su veoma loši.

  • Soko

    28. februar 2020 | 16:27

    Ovaj MMF će nam doći glave. Kad mam sve rasprodaju i kad nas zaduže biće nam kasno. Naj veći neprijatelj nam je MMF. Grčku su doveli do bankrostva,. Mađari su pametni izjurili ih sa motkama

  • Maca

    28. februar 2020 | 15:24

    Ma ko njih još uvek sluša rade šta hoće da mi održavali svoje predsednike Pa gde može biti dobro penzija od 18.000 sa fakultetom sramota i bruka tako nek svima njima bude

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>