• 0
 ≫ 

Crna Gora obustavlja letove za Milano i Bolonju zbog korona virusa: "Reč je o preventivnoj meri"

 ≫ 

Ministarstvo je, na predlog Instituta za javno zdravlje, donelo ovu odluku zbog trenutne epidemiološke situacije na severu Italije

  • 0
Aerodrom Tivat Aerodrom u Tivtu, Foto: Wikimedia/Rasho

Letovi iz Crne Gore prema Milanu i Bolonji biće od sutra privremeno obustavljeni s ciljem sprečavanja širenja korona virusa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo je, na predlog Instituta za javno zdravlje, donelo ovu odluku zbog trenutne epidemiološke situacije na severu Italije.

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu Miro Knežević, rekao je da je reč o preventivnoj meri kako bi se sprečilo prenošenje korona virusa u Crnu Goru.

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić naveo je da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio-kompanije ("Montenegro erlajns", "Al Italija, "Viz er", "Rajaner"), koje lete prema Milanu, Bolonji i Rimu.

- Linija prema Rimu i dalje se odvija u normalnom saobraćaju - rekao je Orlandić.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša pojasnio je da je Institut, bazirajući se na zaključcima Nacionalnog koordinacionog tima, predložio donošenja odluke o odlaganju putovanja u ta područja za stanovnike Crne Gore.

Video: Italijani svesni situacije: Policija spečava ulazak u gradove da bi smanjila širenje korona virusa

(Telegraf Biznis/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>