• 5

Ovde se baš isplati biti srpski farmer: Ar prodaju za cifru od oko 30.000 evra

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko 2.000 evra po aru

  • 5
Zemljište, autoput, Moravski koridor

Najtraženije zemljište, Foto: RINA.rs

Na trasi autoputa i Moravskog koridora zemlja se prodaje "kao alva", a za nju su zainteresovani brojni strani investitori, kao i najpoznatiji domaći biznismeni. Cena ove moravske zemlje iz dana u dan vrtoglavo raste, tako da je jedan ar još pre nekoliko godina dostizao cenu između 25.000 i 30.000 evra, a pretpostavlja se da će narednih godina cene biti još veće.

Najatraktivnija lokacija svakako je ona u blizini kružnog toka u Preljini, gde je skoro sve rasprodato, jer vlasnici nisu odoleli da na svoje zemljište stave tablu na kojoj piše - na prodaju, piše RINA.

- Moja parcela se prostire na 14 ari sa dozvoljenom gradnjom u tri nivoa i sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, pristupnom saobraćajnicom po ceni od 25.000 evra po aru, što je stara cena od pre 6 godina. Radi se o građevinskom zemljištu na odličnoj lokaciji, a ovih dana sam odlučio da to ponudim na prodaju - kaže vlasnik zemljišta, Mihajlo Nikolić.

Zemljište, autoput, Moravski koridor

Ar košta i do 30.000 evra, Foto: RINA.rs

Pre 20 godina na ovoj lokaciji je bilo samo nekoliko domaćih privrednika, a sada se za svaki ar zemljišta otimaju veliki strani investitori.

- Ovde leži veliki industrijski potencijal i siguran sam da će za nekoliko godina ovo biti novi privredni centar, a sve zahvaljujući benefitima koje donosi izgradnja modernih saobraćajnica. Imam informaciju da su i brojne estradne ličnosti ovde odlučile da kupe plac, koji će kasnije prodati strancima po većoj ceni ili će ovde izgraditi objekte - rekao je Nikolić.

Zemljište, autoput, Moravski koridor

Ovde leži veliki industrijski potencijal, Foto: RINA.rs

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko 2.000 evra po aru, pa meštani ovog kraja često u šali znaju da kažu da se konačno isplati biti srpski seljak.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostadin

    Sve će im to uzeti za kvadrate novogradnje u BG i NS i pretvoriti u proletarijat i sirotinju. A kada sve rasprodaju mogu ponovo da dignu revoluciju i oduzmu zemlju od bogatih i ponovo prodaju... Ali malo sutra.

  • Đorđe

    Ranije su ljudi jedva čekali da nađu komad zemlje da je na prodaju pa da ga kupe, odvajalo se od usta da bi se imanje proširilo... Između mnogih drugih stvari, i zbog ove propadamo i nestajemo kao narod, što jedva čekamo da prodamo nešto sto se generacijama sticalo i što nas je othranilo.

  • Jaca

    Mogu da traze koliko hoce a sta ce dobit to je pitanje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke