• 5
 ≫ 

Ovde se baš isplati biti srpski farmer: Ar prodaju za cifru od oko 30.000 evra

 ≫ 

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko 2.000 evra po aru

  • 5
Zemljište, autoput, Moravski koridor

Najtraženije zemljište, Foto: RINA.rs

Na trasi autoputa i Moravskog koridora zemlja se prodaje "kao alva", a za nju su zainteresovani brojni strani investitori, kao i najpoznatiji domaći biznismeni. Cena ove moravske zemlje iz dana u dan vrtoglavo raste, tako da je jedan ar još pre nekoliko godina dostizao cenu između 25.000 i 30.000 evra, a pretpostavlja se da će narednih godina cene biti još veće.

Najatraktivnija lokacija svakako je ona u blizini kružnog toka u Preljini, gde je skoro sve rasprodato, jer vlasnici nisu odoleli da na svoje zemljište stave tablu na kojoj piše - na prodaju, piše RINA.

- Moja parcela se prostire na 14 ari sa dozvoljenom gradnjom u tri nivoa i sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, pristupnom saobraćajnicom po ceni od 25.000 evra po aru, što je stara cena od pre 6 godina. Radi se o građevinskom zemljištu na odličnoj lokaciji, a ovih dana sam odlučio da to ponudim na prodaju - kaže vlasnik zemljišta, Mihajlo Nikolić.

Zemljište, autoput, Moravski koridor

Ar košta i do 30.000 evra, Foto: RINA.rs

Pre 20 godina na ovoj lokaciji je bilo samo nekoliko domaćih privrednika, a sada se za svaki ar zemljišta otimaju veliki strani investitori.

- Ovde leži veliki industrijski potencijal i siguran sam da će za nekoliko godina ovo biti novi privredni centar, a sve zahvaljujući benefitima koje donosi izgradnja modernih saobraćajnica. Imam informaciju da su i brojne estradne ličnosti ovde odlučile da kupe plac, koji će kasnije prodati strancima po većoj ceni ili će ovde izgraditi objekte - rekao je Nikolić.

Zemljište, autoput, Moravski koridor

Ovde leži veliki industrijski potencijal, Foto: RINA.rs

Koliko je ova lokacija postala skupa i ekskluzivna najbolje govori i činjenica da se obične seoske njive koje ne mogu biti kvalifikovane kao građevinsko zemljište naplaćuju oko 2.000 evra po aru, pa meštani ovog kraja često u šali znaju da kažu da se konačno isplati biti srpski seljak.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    1. mart 2020 | 12:35

    Mogu da traze koliko hoce a sta ce dobit to je pitanje

  • Đorđe

    1. mart 2020 | 13:30

    Ranije su ljudi jedva čekali da nađu komad zemlje da je na prodaju pa da ga kupe, odvajalo se od usta da bi se imanje proširilo... Između mnogih drugih stvari, i zbog ove propadamo i nestajemo kao narod, što jedva čekamo da prodamo nešto sto se generacijama sticalo i što nas je othranilo.

  • Kostadin

    2. mart 2020 | 07:34

    Sve će im to uzeti za kvadrate novogradnje u BG i NS i pretvoriti u proletarijat i sirotinju. A kada sve rasprodaju mogu ponovo da dignu revoluciju i oduzmu zemlju od bogatih i ponovo prodaju... Ali malo sutra.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>