• 0

Privatni sektor dobio 230.000 radnika više: "Ekonomija naše zemlje je sve konkurentnija"

Srbija sarađuje sa sve većim brojem zemalja, što je uslov za konkurentan i održiv rast, rekla je Jorgovanka Tabaković

  • 0
Kancelarija, zaposleni

Foto: Shutterstock

U Srbiji je tokom investicionog ciklusa od 2015. do 2019. godine zaposleno 230.000 građana više u privatnom sektoru, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

- Ko može da bude protiv otvaranja novih fabrika u svim delovima Srbije? Nikome ne bi smelo da smeta što se otvaraju nove fabrike i što je tokom investicionog cikusa od 2015. godine formalna zaposlenost u privatnom sektoru povećana za više od 230.000 naših građana - kaže Tabaković.

Zapitala se i kome može da smeta što se smanjuju regionalne razlike u pogledu zapošljavanja i što se razvija putna infrastruktura, grade klinički centri i što raste rezidencijalna gradnja.

Istakla je da je naša ekonomija sve prisutnija na svetskom tržištu i da Srbija sarađuje sa sve većim brojem zemalja.

- To su sve uslovi za konkurentan i održiv rast. Srbiji smo vratili stabilnost u svakom smislu te reči, stvorili smo stimulativniji poslovni i investicioni ambijent i popravili sturkturnu konkurentnost ekonomije - zaključila je guvernerka NBS, danas na Kopaonik biznis forumu.

Video: Da li je teže raditi u državnom ili privatnom sektoru?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>